• 21 October 2022, Friday 10:33
M.Cafer Mete

M. Cafer Mete

Mutfak, pazar, market yanıyor

Tv izliyordum. Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Nebati Bey, enflasyonun hızını kestiğini söyledi. Duyunca çok şaşırdım. Çünkü marketten yeni gelmiştim, fileye baktım bir de ödediğim parayı hesap ettim. Beni bir düşünce aldı. Zira bu duruma göre aldığım emekli maaşı ancak 20 gün yetecekti. Peki ben 10 gün ne yiyip içecektim.

EKmek, simit 5 TL, Ayçiçek yağ 180 TL, peynir 189 TL, elektrik yüzde 48 zamlanmış 850 TL olmuş, benzin, mazot çeşitli emtia almış başını gidiyor. Ev kiraları 3000 TL’yi geçmiş. Pazar ve manavdaki gıda maddeleri katlanmış. Domates 20 TL, fasulye 25 TL. balın kilosu 100 TL olmuş. Bir emekli bu durumda nasıl pazara çıkabilir?

Et desen bizim için bakımlık olmuş. İnşallah Kurban Bayramı’nda yiyebiliriz.  Sevgili yetkililer evim kira değil, çocuk okutmuyorum. İçki, sigara, kumar v.s. fuzuli masraflarım yok. Eğer milli, dini günlerimizde torunlarıma bayram hediyesi alamayacaksam, harçlık veremeyeceksem, bu dünyada neye yaşıyorum? Devletime, milletime 32 yıl üstün hizmet verdim. Emekli olunca aç kalacağımı ve böyle zorlukla karşılaşacağımı bilseydim, hep dalga geçer, şahsi işler peşine, rant için koşardım. Amma bu işler bana yakışmazdı. Çünkü bizler vatan, millet, bayrak ve inkılapların, Cumhuriyetin coşkusu ile okuduk, büyüdük ve devlet işine girdik. Meşalemiz devletimize ve milletimize hizmetti.

Hiçbir zaman dalga geçme, çalışmama hakkına sahip değildik. Çünkü bu memleket, bu vatan, bu bayrak, insanlar bizim insanlarımızdı. Bize oturmak, yarını düşünerek rant peşinde koşmak Yüce Rabbim biliyor ki yakışmazdı.

Türkiye İstatistik Kurumu yetkilisi pazarda, markette, manavda fiyatları tespit ederken herhalde gözlüğünü takmamış. Sevgili yetkili arkadaş, bu fiyat tespitini yaptığın iş yerini bize de söyle biz de alışverişimizi oradan yapalım. Çünkü zamlar hakikaten belimizi büktü.

Eski Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, bu yasa kabul edilecek, Türkiye şaha kalkacak diyordu. Hakikaten enflasyon da, elektrik faturaları da şaha kalktı.

Bu arada şunu da belirtmek isterim; bir sayın milletvekili emekli maaşlarının düşürülmesini istemiş. Güya sayın vekilimize bir emekli, ‘bu maaş bize çok geliyor’ diyesiymiş. Ben sayın vekilimden o emeklinin adresini istiyorum. Nasıl geçindiğini kendine sormak ister ve sihirli formülü öğrenmek istiyorum.

Son olarak, artık bu pahalılığa dur demenin zamanının gelip, geçtiğine inanıyorum. Zira cepler boşaldı. İşler bankalardan kredilere ve tefecilerin eline kaldı. Devletimizin bize elini uzatmasını, memur, işçi, esnaf ve emekliyi enflasyona ezdirmemesini, can suyu vermesini canı gönülden arzu ediyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık