• 09 January 2017, Monday 19:12
M.Cafer Mete

M. Cafer Mete

Yüreğim yanıyor, ciğerim parçalanıyor

Cafer METE / Emekli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

Anadolu çocuğunun yüreği yufka, bağrı yanık, kendisi doğru sözlü ve merttir. Öyle yalan, dolan hileli işlere asla karışmaz, büyüğünü küçüğünü sever sayar, yerli ve yabancıya saygılı, misafirperverdir. Hani bir atasözü vardır “Ekmek yediği sofraya pislemez ” diye. Vatanını milletini sever, vatanı için canını seve seve verir. İşte Anadolu çocuğu dediğin budur, böyledir.

Biz, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Roman, Gürcü gibi ayrı ayrı ırktan da olsa, milli sınırlar içinde yaşıyoruz. Amma hepimizin ırkı ayrı da olsa Türküz. Bu güzelim yurdumuzu, Sevr Anlaşması ile işgal eden İngiliz, Fransız, İtalya ve Yunanistan aralarında da taksim edip halkımızı zulüm ve işkence altında ezerken bile birleşmiş ve birlik, beraberlik içinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde mücadele etmiş ve yurdumuzu İstiklal Savaşı sonunda düşmandan temizlemiş. Genç Cumhuriyetimizi kurarak düşman çizmesi altında inleyen topraklarımızı ve halkımızı kurtarmışlardır.

Sevgili halkım, meşhur bir atasözü vardır: “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” diye. İşte İstiklal Savaşında biz: Türk, Alevi, Kürt, Laz, Çerkez hepbirlikte savaştık ve istiklalimizi kazandık. Biz bugünlerde bile birlik ve beraberlik yaparken, bugün daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz zamanda neden bir araya gelemiyoruz. Bize ne oldu?

Radyo, televizyon, gazete vs. iletişim araçlarıdır. Amma artık radyoyu dinlemek, TV seyretmek yüreğimizi yakıyor, ciğerimizi parçalıyor. “Yılbaşı kutlamaları kafir işidir” diye yılda bir gün olsun eğlencemize bile kan karıştırdılar. Bu güzel yurdumuzda güveni, saygıyı, sevgiyi sarsmak, birlik beraberliğimizi yok etmek, güven duygumuzu sarmak ve ülkede kaos yaratmak için her türlü kalleşliği, af buyurun kahpeliği yapıyorlar. Milletin yılda bir gün gamsız yaşamasını kıskananlar, sevinç duymasına tahammül edemeyen yaratıklar, size sesleniyorum.

Bizler, “dünya insanları kardeştir” derken ayrım yapmayan, laik, Müslüman bir ülkeyiz. Müslüman denince dinine, imanına, peygamberine ve bizi yaratan rabbine bağlı, saygılı, cana yakın, yardımlaşmayı, misafirliği seven, açıkça insanları seven, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı seven insanlarız.

Sevgili halkım! İstanbul’da bir gece kulübünde katliam yapan zebani, habis ruhlu yaratık; sana ne desem yeridir. Amacın, gayen nedir? Ülkeyi bölmek isteyenlere mi yardımcı oluyorsun, yoksa Pensilvanya’da oturan zevkalemi yapan, ne olduğu belli olmayan, 15 Temmuz’da memleketi kana bulayan, ülkemizi büyük zarara uğratan adama mı yardım ediyorsun, yoksa dış güçlerin para ile satın aldığı bir alçak mısın? Ne istedin o masum, suçsuz, günahsız insanlardan, hiç mi vicdanın sızlamadı yaratık?

Bu ülke yıllardan bu yana terörle uğraşıyor. 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. PKK dış güçlerin elinde oyuncak olduğunu anlayamadı. Şimdi de karşımıza IŞİD denen bela geldi. Bu bela “Ben bir Müslüman Devlet kurmak istiyorum” diyor. Nasıl bir devlet dediğimiz zaman “Şeriat Devleti” diyor. Sanki Müslümanlar devletsizmiş, yabanilermiş, başı boşmuş gibi. İşin garabetine bakın. Müslüman cana yakın, insancıl, iyiliği seven, dinine imanına bağlıdır. Millet, vatan, ana, baba, dul hanımlar, bebeler ağlarken sen nasıl bu canlara kıyıyorsun be kalleş adam.

Artık herkes aklını başına alsın, ülke elden gitmeden, bir kaos yaratılmadan, ülkemizin bu belaya nasıl bulaştığı araştırılsın, milli birlik oluşturulsun. “Herkes benim düşündüğüm gibi düşünsün” demeden önlem alınsın. Bu gibi anarşik olaylar niçin oluyor, o konu üzerinde durulması; bu olayların olmasında ve önlenmesinde ne gibi eksiklik var bunun üzerinde durulması ve tedbir alınması yerinde olur. Birçok olaylar da, zamanında haber alınarak önlenebilir.

Şahsen ben, istihbaratımızda bir eksiklik görüyorum.

Kendimize gelelim. Artık anaların yüreği yanmasın, ciğerleri parçalanmasın, aziz vatanımızı parçalamak için can atanların iştahları kursaklarında kalsın.

Tek dileğimiz, bu gibi olayların bir daha olmaması için yukarıda ifade ettiğim gibi bütün siyasi partilerin bir birlik halinde hareket etmeleridir.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık