• 15 December 2016, Thursday 18:42
M.Cafer Mete

M. Cafer Mete

Bu çocukları, Atatürk ve Cumhuriyet yakmadı!

Cafer METE / Emekli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

Adana Aladağ’da 12 vatandaşımızın ihmal, bakımsızlık, denetim ve rant yüzünden yanarak can vermesi, bütün Türkiye’yi yasa boğdu. Bir eğitimci olarak ben de fazlasıyla üzüldüm. İhmal ve bakımsızlık, rant yüzünden hayatını kaybeden çocuklarımıza Tanrı’dan rahmet, geride kalan ailelerine ve tüm insanlığa başsağlığı ve sabır dilerken, bir daha böyle olayları yaşamamak için ilgililerin daha dikkatli olmasını arzuluyorum.

Böyle acıların kaleme alınması, okunması yoluyla yaranın deşilip hatırlatılmasını istemezdim. Ancak, bu olay sonrasında itham edilenlerin, Cumhuriyet, Atatürk ve Babası Ali Rıza Efendi olması beni ziyadesi ile etkiledi. Ben, şimdi soruyorum: acaba, bu yurdu Cumhuriyet ve Atatürk mü açtı ve yaktı? Yoksa, din, iman diye hava atan, rant sömürüsü yapan, 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünü yapan tarikat ve cemaatler gibi Süleymancı tarikat ve cemaatçiler tarafından mı açıldı?

İhmal, bakımsızlık, denetimsizlik sonucu çıkan yangın hakkında, akit tv’nin sayın sunucusu “Sensin, sizsiniz diyerek; sen yaptın, bu çocukları sen yaktın, sen. FETÖ’yü, PKK’yı sen yaptın” diyerek bir sunum yapıyor. Sunumunda Cumhuriyet ve Atatürk’ü suçluyor. Bu yazıyı, tarafımdan küpürü bulunan bir yayın organında gördüm ve hayretler içinde kaldım. Yazıyı acaba ben mi yanlış okudum ve anladım diye tekrar tekrar okudum. Yeri, göğü yaratan Rabbim, Atatürk’ü ve babasını diriltmiş de dünyaya göndererek FETÖ’yü, PKK’yı kurdurmuş da bu çocukları onlar yakmış? 29 Ekim 1923’de kurulan aziz Cumhuriyetimiz canlı mı imiş, bu memleketi harap, viran eylemiş, yakmış, dinimizi, imanımızı, dilimizi, ortadan kaldırmış, ülkeyi gavur ülkesi, insanları da gavur yapmış.

‘Sayın’ demeye dilim varmıyor amma nezaketen, Akit tv’nin sayın sunucusu, yaşınızı bilmiyorum. Ben, 87 yaşındayım. Atatürk ve Cumhuriyet çocuğuyum. Bu çocukları Atatürk’ün babası yakmadı. Bu çocukları; senin ve senin gibilerin geri kalmış zihniyeti olan, muskacı, üfürükçü tarikat ve cemaatçiler çocukların yanmasına sebep oldu.

“Yasakladın, din eğitimini, Kur’an kurslarını, dinini imanını öğrenmek isteyen çocukları sen yaktın” diyebilen kişinin aklından şüphe ederim. O çocukları senin zihniyetinden olan tarikat ve cemaat yaktı.

Sayın sunucu: din eğitimini Atatürk açtı, Diyanet İşleri Bakanlığını (1924) Atatürk kurdu, Türkiye’de ilk İlahiyat Fakültesini ve İmam Hatip Okullarını Atatürk açtırdı. Türk İnkılap Tarihini okumanı isterim.

Arkadaş, sen mi Anadolu çocuğusun, Anadolu’nun Osmanlı Dönemindeki durumunu sen herhalde bilmezsin amma 13 yaşına kadar ayakkabı giymemiş bizler biliriz. Asıl burjuva ve salon çocuğu sensin. Çünkü sen; savaşta, ormanda, mağarada yattın mı? Toprağı yatak, taşı yastık, ot ve çalıyı yorgan yaptın mı? Soruyorum: sen hiç karasabanla çift sürdün mü? Davar, sığır çobanlığı yaptın mı?

Cumhuriyet, ezanı yasaklamadı, halkımın daha iyi anlayabilmesi için anlayacağı dille ibadete çağırma yolunu açtı ve Türkçeleştirdi, sen Türkçeden niye bu kadar nefret ediyor ve korkuyorsun?

Atatürk ve Cumhuriyet, dinimizi yasakladı diyorsun. Şimdi sana soruyorum sayın sunucu: Türkiye’de 40 bin köy vardı, bunun 37 bininde camii yoktu. Türkiye Cumhuriyet hükümeti köylerde 3000 camii buldu. Hani Osmanlı dindardı? Niçin köylerimize camii yaptırmadı? Şimdi ise her köyde en az bir camii var. Aynı dönemde 40 bin köyümüzün 35 bin 106’sında okul yoktu, İmam Hatip Okulu yoktu, İlahiyat Fakültesi yoktu. Sayın sunucu, bu mudur dini yasaklamak, insanları dininden soğutmak? Arkadaş, gel Anadolu’yu gez gör, bir de yazdıklarını, söylediklerini düşün ve aradaki farkı gör bakalım Atatürk ve Cumhuriyet neler yapmış gör de, bilmiyorum sözlerinden utanacak mısın? Merak ediyorum.

Açıkça, mertçe cevap ver, Atatürk, Cumhuriyet ve Ali Rıza Efendi sana ne yaptı? Açıkça cevap ver. Ben cevap vereyim. Rant kapını kapattı. Bugüne kadar söyleyemediğini söylemişsin. Devleti, milleti, Atatürk’ü suçlamışsın, nefretini kusmuşsun. Açıkçası konuşman art niyet doludur. Bu şu demektir. Türkiye devletinden hesap sormaktır.

Ölen Kürt, öldüren Kürt diyerekten PKK’ya zemin hazırlıyor, koz veriyorsun. Peki: ölen polis, asker, imam, öğretmen ve çocuklar için ne diyorsun? Adlarını bile anmıyorsun, doğu ve güney doğuda yakılan devlet malı için niye hesap sormuyorsun? Devletimiz yıllardan bu yana trilyonlar harcadı. Bak arkadaş, benim Kürt kardeşlerim hiçbir zaman böyle şey yapmazlar. Bunu yapanlar yabancı güçlere satılmış hainlerdir. Dış güçlerin bir amacı vardır. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimize sahip olmak. Yoksa kara kaşımıza, gözümüze değil, PKK onların oyuncağıdır.

Cumhuriyet’i, Atatürk’ü suçlarken, “sen yaptın, sen yaktın 12 kişinin ölümünden sen sorumlusun” derken, acaba kendi kendine sordun mu? Osmanlı, Sevr Antlaşması ile Anadolu’yu İngiliz, Fransız, İtalyan ve Yunanlıya verirken, sen ve senin zihniyetinde olanlar nerede idi? Bu memleketi koruyabilseler, düşman buraları işgal edebilir miydi? İstiklal Savaşı olur muydu?  Acaba o yurdu açan Süleymancılar tarikatının, denetleyenlerin hiç mi suçu yok? Sen resmen devletimi suçluyorsun, Cumhuriyeti, Atatürk’ü itham ediyorsun.

Arkadaş, acaba sen bir gün olsun cemaat veya tarikatçılara, “Siz bu memleketin kalkınmasına, ilerlemesine engel oluyorsunuz” dedin mi?


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık