• 12 July 2016, Tuesday 19:36
M.Cafer Mete

M. Cafer Mete

Promosyon hikayesi

Cafer METE / Emekli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

Birçok defalar emekliler için bu sütunlarda yazı yazdım. Bundan böyle bir daha yazmak istemedim amma 28 Haziran 2016 Salı günü akşam haberlerinde Kanal D’de “promosyon emekliye ne zaman verilecek” diye bir altyazı geçti, ilgilendim.

Ne gezer, emeklinin yarasını kaşıyorlar, daha fazlası emeklinin maaşı artıyor diye piyasayı kızıştırıyorlar, pazar fiyatlarının artmasına neden oluyorlar. Hiç olmazsa bizi ümitlendirmeyin.

Emeklim sadede gel, bizim promosyon ne zaman verilecekmiş diye sorma. Veriliş tarihi belli değilmiş. Hani bir atasözü vardır, “ölme eşeğim ölme yoncalar çıksın” diye. İşte bize de can suyu veriyorlar. Tabii ki dönemin başbakanı Davutoğlu –bir zamanlar- şöyle derdi: “Onlar konuşur biz yaparız” ...

Kulakları çınlasın.

Bak emekli arkadaş, mübarek Ramazan ayı geldi gitti. Yüce dinimizin gereği yapıldı, Allah kabul etsin. Ramazan Bayramı da geldi geçti. Yine ümidimiz kırıldı, boynumuz büküldü, çocuklarımıza yeni bir ayakkabı, yeni bir elbise alalım dedik olmadı, canımız sağolsun.

Bakınız Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye birer maaş ikramiye vereceğim dedi ve şayet veremezsem Başbakanlıktan, Parti Başkanlığından, Milletvekilliğinden istifa edip siyasi hayattan çekileceğini noter huzurunda ifade ettiği zaman, dönemin AKP Genel Başkanı ve başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu “onlar konuşur AKP yapar” deyip 1 Temmuz 2016’da “emekliye bin ikiyüz TL ikramiyeyi ben veririm” diye vaat etti. Oyları aldı.

CHP’ye inanmadınız.

Şimdi ben soruyorum: Emekliye verilen bu vaat ne oldu?

Bu vaade kanan ve güvenen emekli oy verdi, AKP’yi 1 Kasım 2015’te yine iktidara getirdi.

Emekli arkadaşım, AKP’li milletvekillerine “nerede, hani vaadiniz” dedin mi?

Sordun mu, “Arkadaş vaadiniz ne oldu?” diye.

Meşhur bir atasözümüz vardır: “Ağlamayan çocuğa meme verilmez” diye.

Ben de diyorum ki; soru sormayan, hakkını aramayan kişiye ekmek-su verilmez.

Şu mübarek Ramazan Bayramında çoluk çocuğumuzla rahat bir bayram geçirelim diyen bir sendikanın sayın başkanı, sayın Başbakan Binali Yıldırım’a, memur ve emekliye birer maaş ikramiye verilmesi için mektup yazmışlar. Sayın Başkan zahmet etmişsiniz; memur ve emekliler adına teşekkür ederiz amma verileceğini hiç aklına getirme. Çünkü, genel seçimlere daha üç yıl var, amma biz yine unuturuz çektiğimiz çileyi, oyumuzu veririz.

Not- Verilen vaatleri bir gün dinlememesini de bu halk iyi bilir ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık