• 02 May 2017, Tuesday 3:12
Av.Aytül ÖZTURAN YILMAZ...

Av. Aytül ÖZTURAN YILMAZ...

Öküzün Boynuzları

düşünen ayna ... / Av. Aytül ÖZTURAN YILMAZ

‘Tarih Atlası’nın sayfalarını çevirerek vakit geçirmekten hoşlanan insan sayısının çok az ile neredeyse hiç arasında olduğu düşüncesindeyim.

Dünyanın her bir santimetrekaresinin renklerle ifade edildiği, homo sapiens diyerek bilimsellik kazandırabileceğim insan ırkının izlerinin ve yollarının oklarla gösterildiği, adeta Hollywood-tarihi film setini hayalinizde canlandırabileceğiniz sayfalardan oluşan bu çizimlere bakmak, belirlenen savaş alanlarını keşfetmek, bunları konu alan filmleri izlemek bizi heyecanlandırırken; bu yüzyılda bile 1. Dünya Savaşı’ndan ders çıkaramamış ve bize öğretilen o başlama sebebini garip bulmayan bir neslin yönetiminden rahatsızım.

Eski ve karanlık dinlerin yeryüzünde popüler olduğu dönemlerin dünyanın oluşumundan bize daha yakın olduğunu unutmamak gerekir.

Öyle ki insanların borçları sadece insanlara değil ki. Doğaya ve hatta Dünya’yı sırtında taşıyan Atlas’a da borçlu olduğumuz bir gerçektir.

Denge ve stratejinin milletler için daha önemli ve kara parçalarının yapılandırılmasında ölümcül nitelikte olduğu dönemlerin unutulmaması gerektiğinin yanında artık sınırları çizilmiş, milletlerarası kuralları belirlenmiş bir düzende problem yaşanması sadece homo sapienslerin tam anlamıyla beyinlerini kullanamadıkları anlamını taşır.

Unutulmaması gerekeni unutturan, unutulması gerekenleri temcit pilavı tadında lezzet patlaması yaşatan hep aynı ırkın oğlunun oğludur.

Ares’in etkisi altında kalan bu oğullara tarih atlasını referans alıp toprak örtüsünde ilerleyenler olduğu gibi gerileyenlerin, renkleri silinenlerin de olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum.

Makrolar içinden makroları, bu seçilen makrolar içinden mikroları ve bunların dahi mikronlarını belirleyip üzerinde bir süre düşünmek hızını alamayan dünya için yavaş ve zor kaçacaktır.

Satranç 8x8’de bir oyunken, 510.065.284 kilometrekarede oynandığında hiç hoş olmayan sonuçlar doğuran stratejik bunalım sebebidir.

Hades’e kurban edeceğimiz ölümlü kalmadığında Khaos’un zaferi kaçınılmazdır.

Bu yüzden Tanrılarla Titanları yeniden savaştırmamak gerektiğini düşünüyorum.

Tarih tekerrürden ibarettir.

Anka kuşu olmaya devam hani şu küllerinden doğan …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık