• 25 September 2017, Monday 19:30
Av.Aytül ÖZTURAN YILMAZ...

Av. Aytül ÖZTURAN YILMAZ...

Masal Tarifi

düşünen ayna ... / Av. Aytül ÖZTURAN YILMAZ

Bir varmış bir yokmuş, çook uzak ülkelerden birinde bir krem peynir yaşarmış.

Krem peynir deyip geçmeyin. O pırıl pırıl krem rengiyle, lezzetli tadıyla, pürüzsüz teniyle -masal bu ya- vişne reçelini kendine aşık etmiş. Vişne reçeli her gece rüyasında krem peyniri görür olmuş. Ama krem peynire nasıl açılacağını bilmiyormuş. En sonunda Bilge burçak bisküviye gitmeye karar vermiş. Bilge burçak bisküvi bir bakmış ki vişne reçeli aşkından ekşimeye yüz tutmuş, taneleri buruş buruş olmuş, velhasıl reçel reçellikten çıkmak üzereymiş. Ayağına kadar gelen bu maşuğa yardım etmeye karar vermiş.

Aşklarının tabanını oluşturacak olan burçak bisküvi önce kendi karışımını hazırlamak için sihir odasına gitmiş. 5 yemek kaşığı tereyağını eritmiş, kendinden 2 paket ufalamış, biraz da fındık, badem parçacıkları atmış ve tereyağı banyosuna dalmış ve bu karışımı buzluğa kaldırmış. Tekrar vişne reçelinin yanına gitmiş. ‘Şimdi...’ demiş, ‘...bazı yardımcılara ihtiyacın olacak.’

Aşk iksiri yapmak kolay değil tabii. Maazallah tutturamazsanız fena şeyler olur. Vişne reçeli her şeyi yapmaya hazır, ‘ne lazım, kim lazım?’ demiş heyecan içinde. ‘Öncelikle krem peynirin arkadaşlarının da kalbini kazanman gerek ve iksire katkıda bulunmalarını sağlamalısın’ demiş Bilge burçak. ‘Krem peynirin yakın arkadaşları 200 ml krema ve 200 gr şekeri bul getir. ‘ Vişne reçeli gitmiş, göl kenarında şakalaşan krema ve şekeri bulmuş, derdini anlatmış. Ama vişne reçelinin zavallı olduğunu düşünüp bu durumuna kahkahalarla gülmüş şeker ve krema. ‘Bu iş olmaz...’ demişler, ‘...sen tatlısın o tuzlu, ayrı dünyaların tatlarısınız. ‘ Fakat yine de yardıma razı olmuşlar. Şeker hoop diye kremanın kucağına atlamış, erimeye başlamış. Hep beraber sihir odasına doğru yola çıkmışlar. Bilge burçak ‘ooo, demek kandırabildin ama bunlar da yetmez...’ demiş, ‘...her şeyin bir sırası olmalı. Krem peynir arkadaşlarının yanına gelmeli. O, onlarla oyalanırken iksirimizi çabucak yaparız’ demiş.

Bu arada göl kenarında arkadaşlarını bulamayan 500 gr krem peynir de endişeli endişeli Bilge burçak bisküvinin evinin önünden geçiyormuş. Vişne reçeli pencereden kremi görür görmez bayılmış. Bilge burçak hemen kremi evine çağırmış. Mutfağın bilgesini kıramayan krem eve girmiş, bir de bakmış ki krema ve şeker orda oynuyor. ‘Aaa ben de sizi arıyordum, haydi beraber oynayalım’ demiş. Bilge burçağın da istediği buymuş zaten. Hemen hepsini oyun kazanına almış, karıştırmış, karıştırmış, karıştırmış, parkta oynayan 4 yumurtayı çağırmış. Oyunu çok seven 4 yumurta teker teker kaydıraktan kazanın içine atlamışlar. En önemli aşk iksiri malzemelerinden 2 yemek kaşığı un, 1 vanilya aroması, 1 limon aroması, 1 limon kabuğu rendesi koymuş karışıma Bilge burçak. Çabuk olması gerekiyormuş. Buzlukta iyice donup sıkışan aşk tabanının üstüne bu aşk iksirini dökmüş ve fırına vermiş. 150 dereceli fırında tamtamına 1 saat pişecekmiş. Bu arada yaramazlık yapan olmasın diye de yanlarına 1 kap su bekçisi koymuş.

İksir pişerken vişne reçelini uyandırmaya gitmiş. Reçel fırındaki muhteşem görüntü karşısında ne yapacağını ne diyeceğini bilememiş. Bilge burçak ‘Dur bakalım, aşk iksirinin tuttuğunu anlamak için soğuyunca kelepçelerinden kurtarabilmek lazım’ demiş. Yavaşça kurtulan karışımın üstüne vişne reçelinden bir kaç kaşık dökmüş. O anda krem peynir de vişne reçeline aşık oluvermiş. ‘İşte...’ demiş Bilge burçak ‘...siz ayrı dünyaların tatları olmanıza rağmen aşk sizi muhteşem bir şekilde birleştirdi. Birbirinize çok yakıştınız. Öyle güzel bir lezzet oldunuz ki tüm insanlık bu tadı tatsın.’

Bilge burçak bisküvi, mutfak ülkesinde etraftan gelen müzik seslerini dinleyerek bu lezzetli cheesecake’in tadını çıkarmış.

Gökten 3 elma düşmüş. Biri masalı yazanın başına, biri okuyanın başına, biri de tencereyeee...

Eğitim - öğretim yılının başlamasını takiben okuldan gelen çocuklarınıza sürprizler hazırlamanız dileğiyle …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık