• 05 September 2023, Tuesday 9:59
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

AĞUSTOS SONA ERERKEN..

Milas, Ağustos ayını sanki kültür sanat ayı gibi yaşadı. Milas ve beldeleri pek çok konserle ve 30 Ağustos’taki etkinliklerle, yoğun bir ‘festival ayı’ yaşadı. Bunların içinde en güzellerinden biri Boğaziçi’nde gerçekleştirilen ve üç gün süren sanat etkinlikleri idi. Milas Belediyesi, bu etkinliklerin üç gün üst üste gerçekleştirildiği Tuz Binası alanını, bölgemiz kültür sanat alanına kazandırdı. Öyle ki, yıllardır başarıyla sürdürülen Gümüşlük Festivali’nin yapıldığı alanlarla yarışacak ve özellikle klasik müzik sunumlarının gerçekleştirilmesi anlamında, onların da önüne geçecek bir alan kazandı Milas. Üç ayrı gece, Caz piyanisti Kerem Görsev trio’su, Ünlü piyanistimiz Gülsin Onay ve Flüt beşlisinin konserleri, çok ayrı ve güzel ambiyansıyla Tuz binası ve alanının, Milas’ın gözde konserleri için önemli bir alan haline geldiğini tescilliyordu.

En son, 1 Eylül akşamı Güllük’te Melih Cevdet Anday ve Dünya Barış Günü bir arada, güzel bir müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirdi Ören’de. Hem Örenliler güzel bir katılım gösterdiler, hem de keman-gitar ikilisi Ulaş Özkan ve Berkan Cengiz’in seslendirdiği şarkılar, türküler ve şiirlerle güzel bir anma gerçekleştirdiler.

 

ŞU ‘ANKET’ MESELESİ..

Seçimler yaklaştıkça, son zamanlarda yaygınlaşan bir ‘anket düzenleme’ şarlatanlığı, 7 ay sonra yapılacak ve önemi herkesçe kabul edilen yerel seçimlerle ilgili, seçmeni manipüle etme çalışması olarak şimdiden başlatıldı. Maalesef kendisini haber sitesi, gazete vb. olarak tanıtan pek çok mecra, anketlere başlamışlar. Yaptıkları sözde anketlerle ilgili olarak verdikleri ‘bilgi’lerin ne derece doğru olduğunu asla bilmeniz mümkün değil. Ama, ‘şu kadar kişinin katıldığı ankette şu kişi, şu kadar oy alarak önde’ gibi, izleyenleri ‘yönlendirmeyi’, ‘manipüle etmeyi’ amaçlayan yayınlardan geçilmiyor.

O kadar öyle ki, son haftalarda sosyal medyada, bununla ilgili sözde ‘bilgi’ler akarken, buna tepkilere de şahit oluyoruz. Bu anket “AKP’nin Milas adayı kim olmalı?” sözde amacını taşıyor ve bir kişi açık ara birinci ilan ediliyor. Daha aday olup olmadığı bile belli değil. Ama aday adayı olan bir kişi de buna sosyal medyada tepki gösteriyor. Bu sözde ‘haber sitesi’ şimdi de CHP için bir anket düzenleyecekmiş. Daha adaylar bile belli değilken..

Peki maksat ne ve neden düzenleniyor bu tür ‘anketler’?

Maksat besbelli, birilerine karşı başka birilerini daha şanslı göstermek. Ama bu manipülasyonlar, kuşkusuz bedava olmuyor(!)..

Olan, gazeteciliğin onuruna oluyor!..

Daha partilerin aday adayları bile belli değilken, bu türden etkinlikler, birilerinin siyasal ortamı, istedikleri yöne doğru şimdiden manipüle etme çabası olarak görülmeli ve asla itibar edilmemelidir.

 

ESKİŞAR KONAĞI NE OLMALI?

Milas Belediyesi’nin, eski Milas evlerini restore ederek yıkılmaktan kurtarması çalışmalarında önemli bir durum, bir süre önce Milas Belediyesince satın alınan Eskişar Konağı için restorasyon projesi çalışmalarının hızla devam ettiği, Belediye Basın Bürosu’ndan servis edilen haberden anlaşıldı. Haberde, buranın Milas Belediyesi’nin hizmet binalarından biri olacağı belirtiliyor.

Bu konuyla ilgili bir hatırlatmayı tekrar vurgulamanın zamanıdır. Milas Belediyesi ana binasının hemen yanındaki bu tarihi konağın nasıl kullanılması gerektiğiyle ilgili, mimar gazeteci Oktay Ekinci’nin, bundan 25 yıl önce yine Milas’ta yapılan bir toplantıdaki sözleri, bu büyük Muğla ve Milas aşığı Oktay Ekinci üstadın bir ‘vasiyeti’ olarak algılanmalıdır. O toplantıda demişti ki Oktay Ekinci, “Milas gibi tarihi ve kültürel varlıklarıyla ülkemizin en zengin kentlerinden birinde, bana göre, Kaymakam, Belediye Başkanı gibi kent yöneticilerinin çalışma alanları ve hatta konutları, restore edilmiş bu tarihi konaklardan biri olmalıdır”.

Sayın Başkan, belki de böyle düşünüyordur, ama son haberdeki net olmayan ifadeler nedeniyle bir kere daha hatırlatmak isteriz ki, değerli büyüğümüz Oktay Ekinci’nin bu ‘vasiyeti’, tam da ana Belediye Binasının yanındaki bu tarihi konakta yerine getirilmiş olur.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık