• 15 February 2024, Thursday 11:39
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

EN GÜÇLÜ ANKET SANDIKTIR!..

Geçtiğimiz gün, Milas’a çok büyük katkıları olmuş eski Kaymakamımız Hayati Soylu’nun bir paylaşımıyla karşılaştım. Adana’lıdır Sayın Soylu. Muhtemelen Adana seçim bölgesindeki bizim bilmediğimiz bir konuyu yorumlamış.

Ama bu arada, bir genel doğruya çok güzel bir teşhis koymuş.

Biliyorsunuz, bir anket saçmalığıdır sürüp gidiyor. Eskiden birileri yapardı, çeşitli amaçlar için!.. Şimdi hemen bütün partiler de bir anket furyasına kaptırdılar kendilerini, adaylarını anketlerle belirlemeye çalışıyorlar!

Çok netameli bir konudur anket konusu! Söylenecek çok şey vardır da, amacımız bu işin ayrıntılarına girmek değil şimdi..

Ama şöyle bir not koyalım. Partiler, kendi üyelerinin önüne sandığı koyarak adaylarını belirlemek yerine, telefonla yapılan anketlerle bunu gerçekleştiriyorlar. Sandıktan büyük anket mi olur?!.. Ayrıca siyasi gözlem gücü nerede, neye yarar, var mıdır?

Yoksa bu, Sayın Hayati Soylu’nun işaret ettiği “özgüven yoksunluğu” mu? Yapılan anketlerle aslında “özgüven yoksunluğumuzun derecesini mi” ölçüyoruz!..

Sayın Soylu’nun paylaşımı şöyle:

 

“Özgüvenden yoksun olmak, çıkılan yolda, verilecek uğraşta psikolojik yenilgiyi getirir…

Bu gün Sayın Miyase İlknur’un yazısını okuyunca, daldım düşüncenin engin sularına, sürüklendim, tersine akan ırmakta kahrolası anılara..!

Oysa Heraklit ne diyordu, ‘akan bir ırmaktaki suda ikinci defa yıkanamazsın, zira her gelen su yeni bir sudur.’

Adana’da Soner’i aldın, Ümit’i koydun..!! Umut oldu mu geleceğimize?!. Üstelik daha sonra milletvekili yapılmasına rağmen, belediye seçimindeki başarısına karşılık!!!!..

Anketörlerin sözde isyanı da ilginç.. Ahlaki davranışın, parayla ahlaksızlığa evrildiği

bir anket çalışmasının neresi güvenlidir.. Parayı verenle, parayı alanın ahlaksızlıkta bütünleştiği bataklık..

Hatay da sorulacakmış…!! Neyi?? Özgüven yoksunluğumuzun derecesini mi??!!”

 

Son günlerde, Milas’ta CHP Meclis aday adayları için yapılan önseçimde çıkan sıralamanın değiştirilmesiyle ilgili iddialar dolaşıyor sosyal medyada. Bu da kuşkusuz doğru değil. Seçim Kurulu’na ilçe başkanlığınca verilecek liste hakkındaki bu iddialar ne derece doğrudur, onu da bilmiyoruz. Ama eğer gerçekse, doğru değil.. Nasıl Belediye Başkanlığı için yapılan sıralamaya karşı çıkmak mümkün değilse.. Üyelerin iradesine saygı duymak gerekir. Elbette çok çalışılmak istenen isimler varsa, bunlar üç kişilik başkanlık kontenjanıyla halledilir.

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık