• 01 August 2017, Tuesday 20:00
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

Bazı sorunlar …

A. Coşkun EFENDİOĞLU

Önceki gece, Yiğitkaya Tesisleri’nde bir düğüne katıldık. Gece karanlıkta Milas’tan yola çıktıktan sonra, varolan iki-üç kavşak noktasında hiç bir aydınlatmanın olmadığını görünce, kavşaklara yaklaşırken farkedilemediğini gördüm ve başka yerlerdeki pek çok örnekle, ister istemez karşılaştırdım.

Bizim çevre yolumuz zaten başlı başına yılların kangren haline gelmiş sorunu. Bir türlü yapılamadı. Ama İzmir girişinde, duble yol olarak yapılmış yollardaki kavşaklar ise, geceleri kabus olmaya devam ediyor.

Daha sonra, gecenin ilerleyen saatlerinde, Milas’a dönüş için yola çıktım ve biraz ileride, Dibekdere yol ayrımında olduğunu bildiğim kavşağı bir türlü bulamadım. Uzunları sürekli yakarak kavşağı aramak, karşıdan gelenleri olumsuz etkileyeceği için başvurmak istemediğim bir yöntem. Buna karşın, çaresizce uzunları yakarak dahi olsa, kavşağı bulamadım ve arkadan hızla gelen arabaları engellememek ve kazaya neden olmamak için sağ şeritten giderek, Dibekdere kavşağında durdum.

O sırada başka bir, muhtemelen tecrübeli aracın dönüş yaptığını görerek, trafiğin uygun olmasını bekleyip ben de döndüm. Ancak gördüm ki, daha önce var olduğun sandığım kavşak düzenlemesi de bozulmuş, ya da ben geçmişte var zannediyormuşum!..

Döndükten sonra, daha dikkatli bir şekilde Milas’a doğru gelirken, hemen bütün kavşak noktalarında ışıklandırma olmadığı için, benzer sorunların olduğunu ve yaşandığını bir kez daha gözlemledim.

Kimse bu işin ilgilisi, Kaymakamlık mı, Aydem mi, belediye mi, bu kadar yetki karmaşası içinde ben de çözemiyorum, ama derhal bütün ilgililer bu işe bir el atmalılar.

Özellikle kavşak noktalarının en azından yüz metrelik yaklaşım alanlarında ve kavşak bölgesinde Beş-on aydınlatma direği dikmek çok mu zor?

Başka illerin ve ilçelerin çevresinden de geçiyoruz çoğu kez, yaptığımız seyahatler sırasında. Oralardaki ilgiyi ve yapılanları görünce, Milas’ın gerçekten sahipsiz olduğu yönünde bir kanaat oluşuyor insanda.

Sanırım pek çok yurttaşımız, buna ilaveler yaparak, katılacaktır yazdıklarıma.

En kısa zamanda bu kavşakların ışıklandırılması gerekiyor ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık