• 26 August 2016, Friday 19:44
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

El konulan Okul ne olacak?

A.Coşkun EFENDİOĞLU –

Bilindiği gibi, darbe girişimi sonrası Milas’ta yapılan operasyonlar sırasında, FETÖ çetesi ile ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılan ve mülkiyetine el konarak Milli Emlak’a devredilen Ümit Koleji’nin binası, şu anda boşta duruyor.

Buranın ne olacağı ile ilgili olarak, henüz resmi bir açıklama olmadığı için, yine fısıltı gazetesinden pekçok şey duyuyoruz.

Bu nedenle, bir hatırlatma yapmak elzem oldu.

Bilindiği gibi bu okul kapatıldı, öğretmenlerinlerinin de lisansları iptal edildi. Ama öğrencileri, Milas’taki diğer okullara kaydolmak durumundalar. Milas’taki okulların ise, bütün bu boşluğu kaldırabilecek kadar boşluğu olup olmadığını sormak ve düşünmek doğal..

Öte yandan ilçemizdeki bazı okulların bina ihtiyaçları ortada. Örneğin, bunlardan ilki, yaklaşık 6 yıldır yılan hikayesine dönen Kız Meslek Lisesi’ne yeni bir bina konusu var. Eskiden TEKEL binası olan bina tahsis edilmişti, ama buranın güçlendirilmesi için yapılan ihalelere rağmen, bir türlü bitirilip okula teslim edilemedi. Bu, aslında başlıbaşına bir rezalet.. Ama şimdi konumuz bu değil.

Okul binası olarak yapılan ve el konulan Ümit Koleji’nin binası Kız Meslek Lisesi’ne tahsis edilebilir. Kuşkusuz bu durumda, öğrencilerin ulaşım sorunu olacaktır. Devlet taşımalı sistemle bunu yüklenirse, bu sorun da çözülmüş olur. Bu okul da bu yılan hikayesi TEKEL binası sıkıntısından kurtulur.

Ya da, belki daha da hayırlı bir işe vesile olur bu durum. Bilindiği gibi, Milas’ta bir Veteriner Fakültesi kağıt üzerinde kuruldu; dekanı bile atandı. Ama binası yok. Milas Kent Konseyi, geçtiğimiz aylarda, bu sorunun çözülmesi için Muğla Üniversitesi Rektörü ile bir görüşme yapmış, Sayın Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, eğer  Özelleştirme İdaresi elindeki TKİ lojmanları kendilerine tahsis edilirse, Veteriner Fakültesi’ni burda hemen öğretime başlatabileceklerini, aksi takdirde yeni bina yapımının 2-3 yıldan önce başlayamayacağını belirtmişti. Sayın Harmandar, TKİ lojmanlarının kendilerine verilmesiyle, hem mevcut Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksek Okulu ile bitişik olduğu için buranın bir kampüs alanı haline gelebileceğini, hem de mezarlık karşısında kendilerine tahsis edilen alana da, ikinci bir fakültenin yapılabileceğini belirtmişti.

Yapılan bütün girişimlere karşın, TKİ lojmanlarının tahsisi konusunda henüz bir adım atılamadı. Ama şimdi, el konan Ümit Koleji binaları, Veteriner Fakültesi’nin hemen faaliyete geçebilmesi için çok iyi bir yer. Üniversite için de çok uygun.

Sayın yetkililere bu durumu hatırlatmakta yarar var diye düşünüyorum.

“Fısıltı gazetesi”nin yazdıklarından, buranın yeni bir İmam Hatip Lisesi olarak değerlendirilmesinin ise, son derece gereksiz bir tercih olacağını bilmem yazmaya gerek bile var mı?..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık