• 24 August 2017, Thursday 19:34
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

Bir ziyaretin hatırlattıkları ...

A. Coşkun EFENDİOĞLU

Önceki gün, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek’le birlikte, MİTSO’da düzenlenen “Milas Ekonomisinin Öncüleri Ödül Töreni” çerçevesinde Milas’taydılar.

MİTSO Başkanı Reşit Özer’in çabalarıyla, daha önce iki kez gelişi çeşitli aksaklıklar nedeniyle gerçekleşemeyen Sayın Hisarcıklıoğlu’nun ziyareti, Milas ekonomisinin ve çeşitli konularının tekrar gündeme gelmesini de sağladı.

Bu ödül töreni sırasında yapılan konuşmalar, Milas’ın ekonomik, kültürel hayatıyla ilgili pek çok sorunun tekrar gündem haline gelmesini de sağladı.

Sayın Reşit Özer, özetle sunduğu ve bir kısmı gerçekleştirilmiş taleplerini sıralarken, Milas zeytinyağının coğrafi işaret belgesinin alınması, Milas halısının coğrafi işaret belgesinin alınmasının gün meselesi olduğu, OSB’nin 2018’de parsel dağıtımlarının yapılma aşamasına geldiği, yerli ürünlerin raflarda yer alması yasasının çıkarılmasının kısmen gerçekleştirilmiş olması gibi konuların yanında, kültür balıkçılığında KDV’nin % 1’e indirilmesi vb. gibi konulardaki somut talepleriyle, Milas Zeytinyağının markalaşması çalışmalarıyla, haklı olarak Sayın Hisarcıklıoğlu’nun övgülerine mazhar oldu.

Öte yandan, heyetin toplantı bitiminden sonra yenen akşam yemeği sonrası Hekatomnos Anıt Mezarı’nı gezmesi sırasında, hem Sayın Reşit Özer’in hem de Sayın Hisarcıklıoğlu’nun Milas turizmi açısından öneminin altını defalarca çizdiği bu alanın, turizme açılmasının daha çoook zaman sonra olacağı gibi bir sonuç çıktı ortaya.

Şöyle ki, Müze Müdiresi Sayın Gülnaz Savran, Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek’in son derece açık “Ne zaman ziyarete açmayı öngörüyorsunuz” sorusuna cevap verirken, şimdiye kadar bize anlatılanlardan çok farklı şeyler söyledi. Müze Müdürü Savran, “Çalışmanın üç etap olarak düşünüldüğünü, şu anda henüz birinci etabı bitirmeye çalıştıklarını” belirtti ve bir tarih vermedi. Peşinden de, bölgedeki bir evin ve Telekom binasının kamulaştırılması gerektiğini, kendisinin bu konuyla ilgili olarak 6 ay önce yazı yazdığını söyledi.

Bu noktada, Sayın Hisarcıklıoğlu da Müze Müdürü Savran’a, “Valimiz de işte burda, bir an önce halledin”, Sayın Valimiz de, “Bana gelin, gerekeni yapalım” dediler.

Bilindiği gibi, iki - üç senedir, Hekatomnos Mezar Anıtı’nın bu yaz için turizme açılacağı söyleniyordu. Milas Müzesi de buradaki binalara taşınmış durumda. Ancak açılmadı ve kimse bu konuda bir açıklama da yapmadı.

Meğer, “daha çok beklememiz” gerekiyormuş!...

Üstelik halâ, ne zaman açılacağı da bilinmiyor!

Baksanıza, “üç etap düşünülmüş, daha birinci etaptalarmış!..”

Bildiğimiz kadarıyla buradaki kamulaştırılan binalardan biri de Milas Halı Müzesi olarak hazırlanmış. Ancak bunun dışında ne yapılıyor, ne zaman hizmete açılacak belli değil!..

Milas Müzesi de, doğal olarak, ziyarete kapalı durumda!..

O’nun da ne zaman turizme açılacağı belli değil!..

O bölgede esnaf, bölgenin turizme açılacağı zamanı beklerken, yatırımlar yapıyor, müşteri bekliyor oysa..

Çöllüoğlu Han’ındaki dükkanlar kiralandı, ama bu nedenle, orada da kıpırdanma yok..

Herkes, Hekatomnos alanının turizme açılmasını bekliyor..

Kuşkusuz, sadece burasının turizme açılmasıyla, Milas, turizmden pay alma sorununu çözmüş olmayacak; ama çok büyük bir merhaleyi geride bırakmış olacağız. Yeni yatırımların da önü açılacak..

Ama heyhat!..

Hiç bir kıpırdanma yok ve yetkililer, Milas’a küsmüş durumdalar gibi..

Eski Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’ı gel de özleme!..

Buraya 17 milyon TL (eski rakamla 17 trilyon) kaynak sağlamıştı.

Sanki, bu parayı tüketmeye çalışıyorlar gibi bir tablo var ortada..

Ama iş yok!..

Milas’ın sorunlarının deşilmesine olanak sağladığı için, MİTSO Başkanı Sayın Reşit Özer’e, bu programı hazırlamakla çok büyük bir iş başardığını söylemek ve teşekkür etmek gerekiyor..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık