• 22 December 2023, Friday 11:05
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

ŞAŞKIN BİR “YURTTAŞ İNİSİYATİFİ” !..

Dün, “Milas Yurttaş İnisiyatifi” imzalı bir bildiri yayınlandı.

Hedefinde bir kişi vardı. Milas Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Tokat..

Çok ilginç bir bildiri!..

“Tüm Muğlalılara duyurumuz ve çağrımızdır” başlıklı bildiri,  10 aday adayı bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na neden Muhammet Tokat’ın seçilmemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyordu.

“İnanın çok şaşkınız!” diyerek, Muhammet Tokat’ın eleştirilmedik yanını bırakmamışlar. Elbette eleştiri yapılır. Ama 15 yıldır Milas Belediyesi’ni yöneten Muhammet Tokat böyleydi de, neden şimdiye kadar onu eleştirmediniz, hatta onunla işbirliği yaptınız? Nasıl bir siyaset erbabısınız ki, ‘şaşkınlıklar içinde’ olduğunuzu söyleyerek, Muğlalılara ‘siz şaşırmayın’ çağrısı yapabiliyorsunuz?

Bir partinin içindeki on adaydan biri hakkında seçim döneminde yapılan böyle bir saldırının ne anlama geldiğini farkedemeyecek kadar da mı şaşkınsınız!? Bu nasıl bir siyaset yapmaktır?

“Mesela bizleri; yani solcu, sosyalist, devrimci, yurtsever, kent aydını ve demokratlarını, AKP ağzıyla Milas’ın marjinalleri ilan edip, ötekileştirdikten sonra, kapımıza gelme ihtimaline gerçekten de çok şaşkınız!” diyerek, kendi ‘şaşkınlığınızı’ tüm “solcu, devrimci, yurtsever, kent aydını ve demokratlar”ın üzerine yıkıyorsunuz!? Bu tekelci anlayışınız nereden geliyor!? Sahi, siz kimsiniz!?..

Böyle kepaze bir bildiriyle, en azından başka bir siyasi partinin adaylarından biri hakkında böylesi görüşler öne sürerek, o partinin içişlerine karışabilme aymazlığını neye ve hangi ‘şaşkın olmayan’ siyaset anlayışına sığdırabiliyorsunuz?

Şimdi, size birileri sormaz mı, “peki hangi adaya oy verelim o zaman?” diye. Ya da, “bunları söylemek için kimden ne beklentiniz var; nereden besleniyorsunuz?” diye..

Böyle bir siyaset olmaz; reddediyorum. Bir sosyalist olarak, benim adıma da böyle laflar etmenizi reddediyorum.

Ayrıca, siz değil miydiniz, Kent Konseyi’nin yönetimine gelmek için, artık dinlenmek istediğim halde, beni de zar-zor ikna edip Muhammet Tokat’la görüşmeye giden? Orada, yapılacak olan Kent Konseyi Genel Kurulu’na liste ile girmek isteyen? Belediye Başkanı da daha kolay olur diye buna olur verirken, ben karşı çıkmıştım liste ile seçime girmeye. “Burası şunun bunun örgütü değil, Kent Konseyi. Çarşaf liste olsun, en fazla oy alanlar yönetime girsin, herkesin temsil edilebileceği bir yer olsun, ancak böyle kapsayıcı, herkesi temsil eden bir Konsey olur, kimsenin aklında bir soru olmaması gerekir, Kent için herkesle birlikte doğru şeyleri yapabiliriz” demiştim. Kabul etmediniz ve liste ile Kent Konseyi yönetimi seçildi. Ve orayı da herkesin değil ‘kendinizin’, Kent Konseyi adı altında iş yaptığınız alana dönüştürdünüz. ‘Zeytin Mitingi’ diye, Kent Konseyinin ismi ve itibarını kullanarak Ege Bölgesinden pek çok sivil toplum kuruluşunun katıldığı mitinge, Milaslı zeytin üreticileri ve örgütlerinin hiç birinin katılmadığı bir mitinge dönüştürdünüz ve burada ‘işbirliği yaptığınız’ Belediye Başkanını yuhalattınız!..

 ‘Faydacı’ işbirlikleriniz sona erince, böyle sekter ‘siyaset’ler güdeceksiniz, sonra da

Muğlalılara “biz şaşkındık, siz şaşırmayın” yollu, başka partilerin iç işlerine de müdahale niteliğindeki ‘öğütler’ vereceksiniz!..

Muhammet Tokat’ın çok fazla eleştirilecek düşünce ve uygulamaları vardır ve eleştirilir. Ama bunları 15 yıl geçtikten sonra, tam da seçim arefesinde söylemek, kuşkusuz, en hafif deyimiyle ‘şaşkınlıktır’..

“Solcu, sosyalist, devrimci, yurtsever, kent aydını ve demokratlar” sıfatlarını kullanmaktan, hepsinin adına konuşmaktan da vazgeçin lütfen.. Yok böyle bir tekeliniz!

Başınızı önünüze eğin ve “Şaşkınlığınızın” nedenleri üzerine biraz düşünün!..

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık