• 13 June 2023, Tuesday 13:04
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

CEVAP BEKLEYEN SORULAR..

Son 7-8 aydır toplum olarak kilitlendiğimiz seçimler sonuçlandı. Sürmekte olan seçim sonuçlarının nedenleri, niçinleri konusunda taraflar, kendi açılarından değerlendirmelerini sürdürüyorlar. Elbet, daha da sürecek.

Ancak toplumsal yaşam, kaldığı yerden devam ediyor ve biz bu gün, bir taraftan kuşkusuz ülke gündeminin, özellikle ekonomik sıkıntıların nereye evrileceğini düşünüyoruz bir taraftan, ama, öte yandan yaşadığımız kentin, yaşanan bu süreç nedeniyle pek üzerinde durulmayan, ancak kent insanımızın yaşantısını birebir ilgilendiren konularına da tekrar dönmek zorundayız.

Bu düzlemde, başta Sayın Kaymakamız Mustafa Ünver Böke, Belediye Başkanımız Muhammet Tokat ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’ün yanıtlarını beklediğini bildiğimiz bazı sorunları gündeme getirmek gerektiğini düşünüyoruz.

Ne yazık ki, son birkaç yılki kamuoyu bilgilendirmesi araçları, eskisine göre yeterince kullanılmıyor. Bunda, mahalli idareler ile merkezi hükümet organları olan Valilik ve Kaymakamlıklar arasındaki ‘uzak duruşun’ etkisi çok büyük. Merkezi yönetim, belediye başkanlarıyla birlikte kentin sorunlarının giderilmesi noktasında, yeterli bir çaba göstermiyor ve sanki, halkla belediyeleri karşı karşıya bırakan bir yaklaşım ve tavır içinde. Bu o kadar bariz bir şekilde yaşanmaya başladı ki, bu çarpık durumun giderilmesi noktasında, kamuoyu baskısına da gerek var diye düşünüyoruz.

Kuşkusuz bu yazının sınırları içinde, bütün sorunlara değinmek mümkün değil. Çünkü o takdirde sorunlar yumağı içinde boğulmak tehlikesiyle karşılaşırız. Önümüzdeki dönemde, yeri geldikçe diğer sorunlara da işaret ederek, bunların cevaplarını da bekleyebiliriz. Bu gün, bu sorunlardan birkaç tanesine değinerek, Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yanıtlar beklediğimizi ekleyerek, başlayalım.

MİLAS ŞEHİR PARKI NE OLACAK?

Bilindiği gibi Kaymakamlık binasının yıkılması sonrasında, Atapark’ın genişletilmesi konusu gündemdeydi. Ancak aradan bunca zaman geçmesine karşın, burası hala bir mezbelelik ve düzensiz otopark olarak kullanılageliyor. Burası için, Milas Kent Meydanı proje yarışması açılarak, Milas’ın şanına yakışır güzel ve yaşanılır bir meydan tasarlanması tarafımızdan önerilmiş ve pek çok kanaat önderi yurttaşımız da, bunun güzel bir uygulama olacağı konusunda görüşlerini belirtmişti. Ancak, bu konuda hala bir hareketlilik ve ne yapılacağına dair bir açıklama yok. Bunun yanında, yeni Kaymakamlık binasının yapımı konusunda da gelişmelerin ne olduğuyla ilgili, Milas kamuoyu bilgilenme ihtiyacı içinde.

YAZ GELDİ, KENT MEYDANI GECELERİ KAPKARANLIK..

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada vatandaşlarca gündeme getirilen ve gazetemizde de haberleştirdiğimiz, Şehir Parkı ve Atapark bölgesinin geceleri çok karanlık olduğu, geleneksel olarak yaz aylarında vatandaşların çoluk çocuklarıyla vakit geçirdiği bu bölgenin, terkedilmiş havasından kurtarılması gerektiği açıktır. Ki bu, yıkılan Kaymakamlık binası bölgesinin Milas Kent Meydanı’na dahil edilerek düzenlenmesi işlemiyle de yakından ilgilidir. Milas kent merkezi, maalesef, bu açıdan çok sıkıntılıdır ve Milas’ın yaşayan kent olması imajına da büyük darbe vurmaktadır. Bu konu, ilgili sorumlularca derhal çözümlenmelidir.

MİLAS ÇEVRE YOLU

Yaz geldi ve artık Milas’ın neredeyse bir iç yolu haline gelen Çevre Yolu, şimdiden tıkanmaya başladı. Ülkemizin en önemli turizm destinasyon alanlarından biri olan Bodrum Yarımadası’na giden tek yol Milasımızdan geçiyor. Ve bu, Karayollarına bağlı Çevre Yolu, Milas’ın hızla artan yapılaşması ve nüfus artışı sonrası, Bodrum yarımadası hinterlandının trafik yükünü taşıyamayacak halde. Bu, 8-10 kilometrelik Çevre Yolu’nun hala altyapısız oluşu nedeniyle kışın yağmur sularının yaşattığı sıkıntı bir taraftan büyük sorun olmaya devam ederken, yaz aylarındaki yoğun transit trafik akışı nedeniyle, Milas kent trafiği de kilitlenmekte ve büyük sıkıntılara neden olmaktadır.

Projesi hazır olan ve transit geçecek olanlar ve maden trafiğinin yönlendirilebileceği Batı Çevre Yolu projesi bir an önce hayata geçirilmelidir. Ya da, karayolları, mevcut Çevre Yolu’nu altyapısı ile birlikte hızla ele alarak, Milas-Bodrum-Yatağan kavşağı üzerine, tıpkı Torba’daki gibi üst geçişle geçiş verilmeli, ayrıca, Üçyol, Menteş Kavşağı, Kırcağız Kavşağı gibi birkaç noktada batar çıkar yollarla, trafik akışını hızlandıracak düzenlemeler yapılmalıdır.

Öte yandan, Milas-Bodrum arasındaki çift gidiş geliş yol bile artık bölgenin trafiğine yetmemektedir. Bodrum’un içi ise ayrı bir sorundur. Bu yol, özellikle yaz aylarında hem çekilmez olmakta, hem de pek çok trafik tehlikesine davetiye çıkarmaktadır.

Sorun çok. Başka yazılarda bunlara da değinmek üzere, yöneticilerimizden gerekli açıklamaları bekliyoruz.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık