• 12 November 2019, Tuesday 8:11
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

BU FARKLILIK NEREDEN KAYNAKLANIYOR!?

Uzunca bir süredir, resmi törenlerde Atatürk Anıtı’na sadece Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye’nin çelenkleri konuyor. TBMM’nde grubu bulunan siyasi partilerin, odaların, sivil toplum kuruluşlarının çelenklerinin resmi törenler sırasında konması ‘yasak’.. 
Bunun bir hükümet uygulaması olarak gündeme geldiği söylenmişti.
Bu nedenle, ‘yasak’ın ilk uygulanmaya başlaması sonrasında, Ana Muhalefet Partisi CHP’nin ‘fiili’ girişimi ile, resmi törenden sonra, alternative çelenk koyma töreni uygulaması başlamıştı. Ancak bu, ‘fiili’ bir uygulamaydı.
10 Kasım 2019 Pazar sabahı, düzenlenen resmi törenlerde de aynı uygulamayı yaşadık. 
Günün ilerleyen saatlerinde, Bodrum’daki gazeteci arkadaşımız Fatih Bozoğlu’nun Facebook’ta paylaştığı, Bodrum’daki 10 Kasım kutlamalarının videosunu izleyince, neye uğradığımı şaşırdım!!
Bodrum’ta tören alanı. Protokol ve halk toplanmış. Bodrum Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı… Saat 09:00 civarı. Çelenk koyma töreni başladı. Programı sunan görevli sırasıyla Kaymakamı, Garnizon Komutanını ve Belediye Başkanını anons etti. Ben artık siren sesiyle saygı duruşu bekliyorum. Ama sunucu devam etti. “İktidar partisi çelengi”.. AKP İlçe Yöneticileri geldiler, saygı duruşunda bulundular, çelenkleri kondu. Sunucu devam etti: “Ana Muhalefet Partisi çelengi”. CHP İlçe Başkanı ve yöneticileri geldiler, saygı duruşu ve bu arada çelenkleri kondu. Sunucu devam ediyor: “TBMM’nde grubu bulunan partilerin çelenkleri”.. “İyi Parti çelengi”, “MHP çelengi”.. Peşinden de sivil toplum kuruluşlarının çelengi.. (Topluca). Temsilcileri öne çıktılar, Ata’yı selamladılar, çelenkleri kondu.. (Gerçi dikkatimi çekti, TBMM’nde grubu bulunmasına karşın HDP dillendirilmedi. HDP’liler mi katılmadı, yoksa, yok mu sayıldı, bilemiyoruz.)
İki ilçe, iki tören.. İki komşu ilçe; Milas ve Bodrum. 
İki ilçedeki törenleri düzenleyen de Kaymakamlık.
Milas’ta üç kurum dışında çelenk sunumuna izin verilmiyor.
Bodrum’da ise, eskisi gibi, Milas’ta da eskiden uygulandığı gibi, TBMM’nde grubu bulunan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve odalar çelenk koyabiliyor.
Sevgili okurlar, değerli Milaslılar..
Bu durumun bir açıklaması olmalıdır.. Eğer Bodrum’da yapılabiliyorsa, ki başka pek çok yerde de yapılıyormuş, Milas’ta neden yapılmıyor?.. 
Bir inisiyatif kullanma söz konusuysa, Milas Kaymakamlığı bunu neden böyle kullanıyor?..
Bu sorunun cevabını bulursak, hâlâ bir açıklama yapılmayan, Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde Belediye Başkanı’na neden söz verilmediğinin de cevabını buluruz diye düşünüyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık