• 08 December 2016, Thursday 18:50
A.CoşkunEfendioğlu

A.Coşkun Efendioğlu

İyi şeyler de oluyor

A. Coşkun EFENDİOĞLU

Elbette ülke ekonomisinin durumundan bahsetmiyorum. Doların 3,5 TL’yi geçip gitmesi, benzinden tekel maddelerine kadar hemen her şeye zamların gelmesi, araba vergilerinin artırılması, vb. vb.’den de..

Ülke gündemine dair her şey apaçık ortada..

“İyi şeyler”den bahsederken, bunların akla gelmesi kuşkusuz mümkün değil..

Ben yerelden bahsedeceğim..

En az iki yıldır, Milas’ın tüm altyapısının değişme sancılarını yaşadık hep birlikte.. Şimdi de üst yapısının yapımı devam ediyor. Milas Belediyesi büyük ölçüde bitirdi, ama Büyükşehir Belediyesi de kendi sorumluluğundaki yolların yapımını sürdürüyor hızlı bir şekilde. Bazı sorunlarla da olsa Atatürk Bulvarı bitti, Hastane yolu ve İnönü Caddesi’nin yapımı ise sürüyor. Sırada Sanayi Caddesi var.

Milas’ın ileriki birkaç on yılını sıkıntısız geçireceğimiz büyük bir altyapı çalışmasından ve peşisıra üstyapısının başlanması sürecini, üstelik büyükşehir yasasının ilçe belediyelerinin para kaynaklarını kuruttuğu bir süreçte yaşadık. Milas Belediyesi, hem bunları hallederken, hem de hizmet ağı genişleyen eski köy, yeni mahallelerimize de hizmet getirmekten geri durmadı bu süre içinde..

Bütün yaşadığımız sıkıntılara ve çektiğimiz çilelere karşın, çok önemli bir sorunun halledildiğini görmenin iç rahatlığını yaşayabiliyoruz.

En azından ben bunu, son büyük yağmurun ardından yaşadım.

Milas’ın altyapısının, bu büyük yağmurdan, çok büyük ölçüde yüzakıyla çıktığını gördük. Son sağanak yağmur sonrasında Cumhuriyet Caddesi’ne çıktığımda, yerlerde en ufak bir su birikintisine bile rastlamadım.

Kuşkusuz pek çok yerde ufak tefek sıkıntılar yaşandı; ancak en büyük sıkıntı Çevre yolu üzerindeki bölgelerde görüldü. Geçmiş yıllarda da olduğu gibi, iki-üç noktada resmen göllenmeler oluştu, özellikle küçük araçlar geçmekte zorlandı.

Bu noktada, “iyi şeyler oluyor” düzlemindeki bir başka gelişmeyi yazmak gerekiyor.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kaç yıldır uğraştığı, projesi bile hazır durumda olan ama bir türlü yapılmayan Milas Çevre Yolu projesi inşaat ihalesinin nihayet yapıldığını müjdeledi geçtiğimiz günlerde.. Yine uzun yıllardır beklenilen Milas-Ören yolunun ihalesinin de bir ay içinde yapılacağını.. Çevre Yolu yeni projesiyle yapıldığında, bu sorun da hallolmuş olacak.

*                      *                      *

Milas zeytini ve zeytinyağının tanıtımı, kalitesinin artırılması ve iç ve dış pazarda hakettiği yere gelmesi için yapılan çalışmalarda da, ciddi başarılar yaşandığını eklemeliyiz.

Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlikte yürüttüğü çalışmalardan olan Zeytin Hasat Şenliği’nin üçüncüsünü bu sene, geçen yıllara göre biraz daha iyi bir şekilde gerçekleştirdik. Memecik zeytini ve zentinyağını, Milas’ın dışına da tanıtmak, bu çalışmanın belki en önemli amacıydı. Bu sene bu noktada çok daha iyi sonuçlar elde edildi. Çok daha başarılı bir şekilde yaygın medyada zeytinyağımız hakkında programlar yapıldı, köşe yazıları yazıldı, röportajlar yeraldı. Bizim zeytincimiz ve zeytinyağcılarımız da bu süreçten son derece olumlu sonuçlar elde ediyorlar. Milaslılar, kendi ellerindeki Memecik zeytininin ne kadar önemli olduğunu ve neler yaparsa, O’ndan daha iyi verim alabileceğini, kazanabileceğini de bu süreçte kavramaya ve ona göre yatırımlar yapmaya başladı.

Hemen peşinden de, MİTSO Başkanı Reşit Özer, uzun zamandır uğraştıkları Milas Zeytinyağının Coğrafi İşaret Patentinin alındığını müjdeledi.

Bu, Milas zeytinyağının tanınırlığının artması ve pazarlanabilmesi için çok büyük avantajlar kazandıracak Milaslı üreticilere.

Ancak daha alınacak çok yol olduğunu, yapılması gereken çok şeyler olduğunu da eklemek gerekiyor.

Bu arada, pek çok diğer konuda olduğu gibi, Zeytin Hasat Şenlikleri konusunda da çok büyük bir birliktelik ve dayanışma sergileyen ilçemiz yöneticilerini de kutlamak gerekiyor. Başta Kaymakamımız Fuat Gürel, Belediye Başkanımız Muhammet Tokat ve MİTSO Başkanı Reşit Özer, tıpkı Organize Sanayi Bölgesi’nin gerçekleştirilmesi çalışmalarında olduğu gibi, örnek bir çalışmaya daha imza attılar.

Elbette bu güzel dayanışma sürdükçe, yeni “iyi şeyler”in müjdesini vermeye devam edeceğiz.

*                      *                      *

Bu arada, değerli Kaymakamımız Fuat Gürel’in tayini çıktı. Ankara Etimesgut Kaymakamlığı’na atandı. Milas’taki 3,5 yıllık görevi süresince örnek bir devlet adamlığı sergileyen, Milas’ın sorunları için canla başla çalışan, mütevaziliği ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Sayın Fuat Gürel’e yeni görevinde başarılar diliyoruz. Eminiz O da, daha önceki pek çok kaymakamımız gibi, önümüzdeki dönemde Milas’ı unutmayacak ve bağını koparmayacaktır.

Sayın Gürel, Milas’taki hizmet süresi içinde, Gökçeler-İncirliin mağarası ve tesislerinin turizme kazandırılması, Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı inşaatına başlanabilmesi ve Milas Zeytin Hasat Şenlikleri’nin temel direklerinden ve emekçilerinden olarak Milas tarihinde, daima minnetle anılacaktır.

Kendisine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık