• 29 August 2017, Tuesday 19:36
MetinSALMAN...

Metin SALMAN...

30 Ağustos’ta kim hastalanacak?

Metin SALMAN

Kurtuluş Savaşı kazanılıp, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilân edildiğinden bu tarafa, Milli Bayramlar Kasım 2002 tarihinde yapılan ve AKP’nin % 34 oy alarak mecliste % 66 temsil çoğunluğunu yakaladığı seçimlere kadar hep büyük bir coşkuyla kutlanılagelmiştir.

Ancak Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimden sonra % 34 oyla mecliste % 66 temsil çoğunluğuna sahip olan AKP, politik düşüncesi çerçevesinde Milli Bayramlar kutlamalarını yavaş yavaş ihmal etmeye başladı. 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim kutlamaları önce sulandırıldı ve sonraları daha küçük programlarla geçiştirilmeye başlandı.

Önceleri ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ibareleri ortadan kaldırılmaya, tabelalardan T.C. ibaresi silinmeye çalışılmış, özellikle de devlet yönetimindeki yüksek rütbeliler Milli Bayram günlerinde çeşitli bahaneler ileri sürerek bu bayramlara katılmamaya başladılar.

Ha! Onların Milli Bayramlara katılmamaları milletin kutladığı bayramların coşkusunda hiçbir şekilde hissedilmemiştir. Ancak o gün ‘hastayım’ diye sağlık raporu alıp bayram programına katılmayanların aynı gün sokaklarda 400 m. engelli koşusuna katılan atletler gibi koşmaları da Türk Milleti’nin gözünden kaçmamıştır.

Ancak, 15 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen kalkışmadan sonra aynı menzile ayrı yollardan gittikleri yol arkadaşları FETÖ’nün gerçek yüzünü görüp, niyetlerini anlayarak vatan-millet-bayrak-Atatürk düşüncesi gibi milletimizi bir arada tutan fikirlere döner gibi yapışmışlarsa da -takiye yaptıklarından şüpheliyim- bu konularda ne kadar samimi oldukları henüz tam olarak anlaşılamamıştır.

Birkaç gün sonra Türk Kurtuluş Savaşı’nın en büyük zaferlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak.

Şimdiye kadar hemen bütün bu Milli Bayram ve kutlama günlerine bir bahane uydurarak katılmayan Sayın Devlet büyüklerimizden bakalım kimler o gün hastalanacak veya herhangi bir bahanesi olacak?

Göreceğiz!..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık