• 17 October 2018, Wednesday 19:45
MetinSALMAN...

Metin SALMAN...

TÜRKİYE İŞ BANKASI’NDAKİ ATATÜRK PAYLARI?

AKP  Genel Başkanı R.T. Erdoğan, son günlerde Türkiye İş Bankası’nda Atatürk’ümüzün vasiyeti gereği CHP tarafından temsil edilen Atatürk paylarının, CHP tarafından temsilinin Hazine’ye devredilmesi için bir kahve fincanı suda okyanus fırtınaları koparmak için ortalığı karıştırmaktadır. Bu, şu anda büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan Türk Milleti’nin, esas konudan uzaklaştırılması için yapılan bir davranıştır.

Atatürk’ümüz, kanuni şartları taşıyan bir vasiyet hazırlamış ve kendisi bu dünyayı terk ettikten sonra mal varlığının, kimler tarafından nasıl yönetileceğini belirlemiştir. Bu, O’nun iradesidir. Bunu değiştirmeye kalkmak VASİYET EDENİN (ATATÜRK) iradesine EN AZINDAN SAYGISIZLIKTIR. Kaldı ki, yapılacak böyle bir işleme Türk Medeni Kanunu hükümleri de cevaz vermemektedir. Yani, bu konu ABESLE iştigaldir.

AKP Genel Başkan’ının bu davranışına, MHP’nin adı Devlet olan Genel Başkanı da destek vereceğini ifade etmektedir. Bunlardan AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan 2002 kasımından bu tarafa TEK BAŞINA İKTİDAR olan bir partinin genel başkanıdır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise en az KIRK yıldır politikanın içinde olan, zaman zaman kurulan hükümetlerde BAŞBAKAN YARDIMCISI olarak sorumluluk almış bir kimsedir. Birisi bu konuyu iktidarda olduğu 16 yıldır gündeme getirmemiş, diğeri ise sorumluluk aldığı hükümetlerde bu konu hakkında hiçbir kelam etmemiş ve fakat şimdi bu konu ikisi tarafından niye gündemimize getirilmektedir.

Sorulması gereken soru budur. Birisi ‘Devletin bekası tehlikede’ diye diye Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkarak ülkeye TEK ADAM YÖNETİMİNİN GELMESİNE sebep oldu. Meğerse BEKASI TEHLİKEDE OLAN DEVLET, Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil, DEVLET BAHÇELİ’nin GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNUN BEKASI imiş.

2002 kasımından beri iktidar koltuğunda oturan AKP’nin Genel Başkanı R.T. Erdoğan, uyguladığı politikalarla Türkiye ekonomisini KRİZLERİN EN BÜYÜĞÜNE sokup, ülkeyi dışarıdan ihtiyacı olan dövizi bulamaz hale getirdikten sonra, dış finans çevrelerine ülkede artık verebilecek bir şey kalmadığından ‘Dış para babalarına ülkeden daha ne verebilirim?’ derdiyle yeni kaynak arayışına girmiş ve kurdukları VARLIK FONU A.Ş. de ihtiyacı cevap vermeyince bula bula Türkiye İş Bankası’ndaki ATATÜRK PAYLARININ Hazine’ye devredilmesi yolunu bulmuştur.

‘Kendisinin pozisyonu nedir? Ülkeyi yöneten TEK ADAM. ( Kral mı? Padişah mı? Şah mı? Beğen karar ver!) Hazine kimin EMRİNDE? TEK ADAMIN! Türkiye İş Bankası’ndaki ATATÜRK HİSSELERİ Hazine’ye devredilirse o hisseler KİMİN KONTROLÜNE GİRECEK? TEK ADAMIN! TEK ADAM KİM? R.T. Erdoğan!... Türkiye İş Bankası nasıl bir banka? DÜNYANIN SAYILI BANKALARINDAN BİRİ!... İş Bankası’ndaki ATATÜRK PAYLARI teminat gösterilerek dışarıdan borç alınabilir mi? Ohoooo!

  Öyleyse sonuç alınamayacak olsa da ortalığı karıştırarak vatandaşları EKONOMİK SORUNLARDAN UZAKLAŞTIRDIĞINI ZANNET! Bu arada Türkiye İş Bankası’nın değeri yerlerde sürünecekmiş kime ne!

Bu hareket, insanların dikkatini başka yöne çekerek EKONOMİK SIKINTIYI unutturmak için yapılmış CAMBAZA BAK eyleminden başka bir şey olmasa gerektir!… Ancak, boş tencerede kaynatılan taşlar kimsenin açlığını gidermez!...

Birisi 2002 kasımından bu tarafa iktidarda olup, diğeri ise 40 yıldır politikada bulunup, zaman zaman hükümetlerde sorumluluk alıp konuyu şimdiye kadar herhangi bir itirazda bulunmayıp, şimdi, ülkenin bu kadar sıkıntılarının olduğu sırada Türkiye İş Bankası’nda CHP tarafından kontrol edilen ATATÜRK PAYLARININ Hazine’ye devrini gündeme getirmek KASITLI BİR HAREKETTİR; diğer BÜYÜK EKONOMİK SIKINTILARI HASIRIN ALTINA SÜPÜRMEYE YÖNELİKTİR.

Kaldı ki CHP Türkiye İş Bankası’ndaki ATATÜRK PAYLARI’ nın kontrolünden herhangi bir MADDİ MENFAAT SAĞLAMAMAKTADIR. ATATÜRK PAYLARINA düşen BANKA KARLARI TÜRK DİL KURUMU ile TÜRK TARİH KURUMU’ na  aktarılmaktadır.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık