• 21 October 2021, Thursday 9:52
MetinSALMAN...

Metin SALMAN...

PARİS İKLİM SÖZLEŞMESİ?! …

Dünya devletleri, iklimi gittikçe yaşanmaz hale getirdiklerinin farkına vararak, artık bu işe bir dur demek için aralarında oturup konuşarak sonuçta bir antlaşmaya vardılar.

Bazı devletler bu sözleşmeyi onaylamayıp çekince koydular. Türkiye de bu sözleşmeyi hemen imzalayan ama henüz meclisinde onaylanmamış devletlerden birisiydi. Aradan beş yıla yakın bir zaman geçtikten sonra, ne olduysa oldu Padişah Efendimizin başına saksı mı ne düştü bilinmez, son yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda birden bire PARİS İKLİM SÖZLEŞMESİ’nin TBMM'ne onay için gönderileceği sözünü verdi. Padişah iradesidir! TBMM'den aksi yönde bir karar çıkması mümkün mü? Sözleşme, tabii ki TBMM'de hızlı bir şekilde onaylandı.

Sanmayın ki kendileri çok fazla çevreci ve iklimdeki kötüleşmenin düzeltilmesi için gayret içindeler? Bu sözleşmeye katılınmasının onaylanması tamamen DUYGUSAL! Çünkü bu sözleşmenin onaylanmasından sonra Türkiye'ye 3 milyar avrodan fazla bir nakdin gelmesi muhtemel! Eğer bu miktar söz konusu olmasaydı?!... Bu onay olur muydu? Çünkü şu ofşor bankalarına havale yapılması halinde, bu havalelerden belli bir oranda vergi kesilmesini öngören yasa çıkmış, uygulanacak, fakat bir eksiği var? Bu ofşor bankalarının bulunduğu ülkelerin Padişahımız Efendimiz tarafından belirlenip Resmi Gazete’de ilan edilmesi gerekiyor. Bu liste hazır. Fakat ne hikmetse yıllardır Padişah Masası’nda bekliyor. Oysa ki oradan da Türkiye kasasına milyonlarca döviz girecek ve bazı sevdikleri yurtdışına bu kadar kolay para çıkaramayacaklar.

Diğer taraftan PARİS İKLİM SÖZLEŞMESİ’nin  TBMM tarafından onaylanmasının pek bir önemi yok! Yarın padişahımızın destekçisi herhangi bir sanayici PARİS İKLİM SÖZLEŞMESİ’nden bir şekilde şikayetçi olursa (Mesela Sakarya'daki HAVAİ FİŞEK FABRİKATÖRÜ bu sözleşmeden şikayet ederse) bakmışsınız bir gece yayınlanan bir CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI ile PARİS İKLİM SÖZLEŞMESİ’nden çıkıvermişiz!...

Bu olamaz! Diyorsanız, o zaman şunu aklınıza getirin. Kadınlarla ilgili İSTANBUL SÖZLEŞMESİ de TBMM tarafından kabul edilip onaylanmıştı ve KANUN HÜKMÜNDE idi. Padişahımızın çok sevdiği(!) hatırını kıramadığı bazı kişilerin karşı çıkmaları üzerine Padişahımız Efendimizin Pardon CUMHURBAŞKANIMIZIN bir GECEYARISI kararı ile TÜRKİYE BU SÖZLEŞMEDEN ÇIKMIŞTI!

PARİS İKLİM SÖZLEŞMESİ’den beklenilen DUYGUSAL SONUÇ alınmazsa, korkarım O’nun da sonu İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’ne benzemesin!...

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık