• 16 March 2017, Thursday 18:35
MetinSALMAN...

Metin SALMAN...

“Hayır” oyu verecek olanlar terörist midir?

Metin SALMAN

Türkiye Cumhuriyet’i Devleti, Türkiye’de halen uygulanmakta olan parlamenter demokrasinin eksikliklerinden değil, bir kişinin sonu gelmez ihtirasının tatmini için, sallantıda olan kendi koltuğunu muhafaza etmek isteyen MHP Genel Başkanlığı tartışmalı Devlet Bahçeli’nin teşvikiyle 16.04.2017 tarihinde ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ referandumuna gitmek zorunda bırakıldı.

Oysa ki Devlet Bahçeli daha önce verdiği çeşitli beyanatları ile böyle bir anayasa değişikliğine tamamen karşı olduğunu söylüyordu. Sonradan olan bu 180 derece dönüşün sebebi sorulduğunda, mantıklı ve tatmin edici bir cevap verilmediğinden “DEVLETİN BEKASI” söz konusudur deyip işin içinden sıyrılmaya çalıştılar.

“BEKA” kalıcılık, ölmezlik demek. Yukarıdaki sözü işitenler sandılar ki söz konusu olan Türkiye Cumhuriyet’i Devlet’inin bekasıdır. Oysa buradan kastedilen DEVLET, bizzat Devlet Bahçeli’nin kendisidir. Yani Devlet Bahçeli’nin koltuğunun bekasıdır. Kendi koltuğunu korumak ve devam ettirebilmek için bu ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ teklifine destek verilmektedir. MHP kongresiyle ilgili hukuki işlemler normal akışına bırakılsa idi şimdiye kadar MHP’nin başında devlet mevlet kalacak mı idi?

Bu ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ için TBMM’den halk oyuna gidilmesi sonucu çıkınca, EVET oyu verilmesini isteyenler de, HAYIR oyu verilmesini isteyenlerde gerekli açıklamaları yapmak üzere çalışmalara başladılar. Ancak, bu değişikliğin gerekli olduğunu ve bunun ülkenin hayrına olacağını söyleyip EVET oyu verilmesini isteyenler gerekçelerini, insanlarımızı inandıracak haklı sebeplere dayandıramadıkları için, HAYIR oyu verecek olanlara her türlü hakareti yapmaya başladılar. Bu hakaret ve tehditler Cumhurbaşkanı ve (bu değişiklik kabul edilirse “Görevimiz Tehlike” filmlerindeki görev çantası gibi kendi makamını sonlandıracak olan) Başbakandan başlayıp partilerinin il ve ilçe yöneticilerine kadar indi.

Kimisi “EVET” çıkmazsa ülkede iç savaş çıkacağını söyledi, kimisi “HAYIR” oyu verecek olanları ölümle tehdit etti, kimisi bürosunda silah teşhir etti, kimileri HAYIR oyu vermenin gerekçeleriyle ilgili açıklamaların yapılacağı toplantıları bastı, kimileri HAYIR toplantıları için salon vermedi, kimileri de salonların elektriklerini kesti. Yani bu ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİnin getireceği BELALARI HALKA ANLATABİLMENİN ÖNÜ, her türlü YASAL ve DEMOKRATİK olmayan yollarla kesilmeye çalışıldı, çalışılıyor!

“HAYIR” oyu verecekler, şimdi de PKK’lı teröristlerle, FETÖ mensupları ile aynı çizgide gösterilmeye çalışılıyor.

Hafızalarımızı tazeleyelim:

1-PKK ile Oslo’da görüşen,

2-PKK’lıları Habur’da ÇADIR MAHKEMESİ kurup güya yargılayan ve onların kilometrelerce yol giderek davul zurna eşliğinde Diyarbakır’a gelmelerine izin veren,

3-Çözüm süreci diye bir ÇÖZÜLME süreci başlatıp İmralı’daki terörist başı ile pazarlığa oturan,

4-Bakanlarına DOLMABAHÇE MUTABAKATI’nı imzalatan,

5-Şehir ve kasabalardaki tünellerin kazılmasında ve oralara bombaların yerleştirilmesine göz yuman,

6-İktidara geldikleri 2002 Kasım’ında bitme noktasına gelmiş bir terör varken, iktidarda oldukları 15 yılda terörün bu günkü durumuna gelmesine sebep olanlar,

Referandumda HAYIR oyu verecek olanlar mıydı, yoksa kendileri mi? Önce bu soruları cevaplayıp ondan sonra kim kiminle berabermiş onu söylesinler.

Diğer taraftan polis, hakim-savcı, memur alımlarında, Harp Okullarına giriş sınavlarında bazı kişilere önceden soruları verip, birçok gencin hakkını yemek suretiyle, belli düşüncedeki insanların kazanmasını (FETÖCÜ) sağlayanlar, şimdi HAYIR oyu vermeyi düşünenler miydi ki şimdi onlara terörist diyebiliyorlar?

17-25 Aralık 2013 tarihinden önce, FETÖ için “ne istediler de vermedik?” diyen, onların okullarını, bankalarını açan, her türlü faaliyetlerinde yer alan, kendilerine parsel parsel arsalar dağıtan, neredeyse: “hasretinden prangalar eskittik, gel artık, dön artık!” diye gözyaşları dökenler bu referandumda HAYIR oyu kullanacaklar mı idi ki, şimdi onlara FETÖCÜ yaftası yapıştırmaya çalışıyorlar?

Cumhurbaşkanı, Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerle konuşurken, “… Bir defa şunu bileceğiz. Kişi sevdikleri ile beraberdir. (Yakın zamanlara kadar kimlerle beraberdiler bir düşünün.) Terör örgütü bugüne kadar bu ülkede 35 bin insanın canına kıydı. (2002 Kasımında iktidara gelip, onlarla çeşitli pazarlıklar yapıp bunun farkına 2017 yılında mı vardılar?) … “HAYIR” demek eşittir çukur, HAYIR demek eşittir o çukurların altında açılan şehirler demektir. Bunu halkımızın bilmesi lazım. Yaptığımız budur” diyor. Bunlar doğru sözlerse, ayrıca halkın, o çukurların o şehirlerin altına kazılmasına ve içlerine patlayıcı doldurulmasına kimin göz yumduğunu da bilmesi lazım ki doğru karar verebilsin. O çukurların o şehirlerin altının kazılıp içlerinin bombalarla doldurulmasına bugün halk oylamasında HAYIR diyenler mi izin verdi ki şimdi onları sorumlu göstermeye çalışıyorsunuz?

Yakın zamana kadar, gerek PKK’lılarla (hatta Suriye’deki PYD lideri ile) gerekse Fetullah Gülen ve hempaları ile birlikte olanların, yıllardır PKK ve FETÖ örgütlerine karşı olan ve onlarla mücadele edenlerin, bundan dolayı başlarına gelmedik kalmayanların bugün onlarla aynı çizgide gösterilmesinin, KENDİ SUÇLARINI ÖRTBAS ETMEK İSTEMELERİNDEN BAŞKA ANLAMI YOKTUR. HAYIR oyu verecekleri terörist ilan etmek ve onlara olmadık şekilde hakaretler savurmak, sonuçta ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE EVET oyu verilmesini isteyenlerin bu konuda yeterli, tutarlı ve de mantıklı, Türk vatandaşlarını ikna edebilecek gerekçelerinin olmadığının bir göstergesidir.

FETÖ kalkışmasından bu tarafa güya örgütü açığa çıkarmak ve çökertmek için çok sıkı çalışıldığı görüntüsü verilmek istenmektedir. Bunun için kurumlardan yüz binler işten atılmış, hapse atılmış ve şu an yargılanmaktalar. Ancak olayın siyasi ayağına dokunan olmamıştır. Dokunacaklarını da zannetmiyorum.

Gerek PKK ile yürütülen çözüm süreci, gerekse FETÖ ile yaşadığı balayından uyandıktan sonra: “Bunlar bizi aldatmış. Allah ve vatandaşlarım beni affetsin” diyenlerin bu ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ için ileri sürülen HAYIR gerekçeleri doğru çıktığında yeniden: “Allah ve vatandaşlarımız bizi affetsin, biz yine yanılmışız!” demeyecekleri ne malum? Çünkü hep kandırılıyorlar da!

HAYIR oyu kullanacaklar terörist olmadıkları gibi, terörizme, teröre her zaman karşı çıkmış vatansever, ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olanlardır. Bundandır ki ülkenin tapusunu ve anahtarlarını bir kişiye verecek, özgür vatandaşlarını bir kişinin kulu haline getirecek, o kişiye padişah yetkileri veren bu ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNE HAYIR diyorlar. Diyoruz.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık