• 18 August 2017, Friday 19:26
MetinSALMAN...

Metin SALMAN...

At izi, it izi?..

Metin SALMAN

17 - 25 Aralık 2013 tarihinden sonra ve özellikle 15 Temmuz 2016 tarihini takip eden FETÖ’ye yardım ve yataklık eden, onun talimatıyla hareket edip Türkiye’de rejimi yıkıp, yerine kendi görüşlerine uygun bir rejim getirmek isteyenlere karşı yapılan takibatlar sonucunda birçok kişi gözaltına alındı, işten atıldı, tutuklandı ve şu anda bunların yargılanması devam ediyor.

Ancak, bu gözaltına almalar, işten atmalar, tutuklamalar birçok kişiyi içine alacak şekilde tutulunca, toplumda bu işlemler yapılırken bazı haksızlıkların yapıldığı düşüncesi uyanmaya başladı.

Toplumdan çok büyük şikayetler gelmeye başlayınca, devleti yönetenlerden de bu işlerde bazı yanlışlıkların yapılabilmiş olabileceği yolunda demeçler verilmeye başlandı.

Dediler ki; “Bu uygulamada AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI. Dikkatli olun!”

İz nedir? Neye yarar? İzler birbirine karışır mı? Buna cevap verelim…

Bizim konumuzda İZ, ‘bir kimsenin, bir grubun, bir örgütün … bir yerden geçerken, bir faaliyette bulunurken… geride bıraktığı belirti, gösterge…’ olarak alınacak işaretlerdir. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından yapılan kalkışmadan sonra bu örgüte maddi-manevi-fikrî yardımda bulunup ve fiilen katılarak örgütün gayesinin gerçekleşmesine katkıda bulunmuş kişilerin, kurumların bulunup cezalandırılmalarını sağlamak, devlet yönetiminden bunları temizlemek için bir çalışma başlatıldı. Ancak bu çalışma o kadar özensiz yapıldı ki, gerçek sorumlular yanında birçok kişi de uygulamadan mağdur oldu. İşte o zaman yüksek makamlardan da ‘At izini, it izine karıştırmayalım’ itirazları gelmeye başladı.

Halen bu mağduriyetler giderilmiş değil.

Oysa ki, biraz dikkatli davranılsa adalet terazisinin kefesine dokunulmasa AT İZİNİN İT İZİNE KARIŞTIRILMASI mümkün olmaz. Çünkü bu izler, birbirinden o kadar farklıdır ki bilerek karıştırılmazsa, birbirleriyle karıştırılmasına imkân yoktur.

FETÖ mensuplarının faaliyetlerini tespit için onları takip edenlerin at ve it izini yeterince tanımamaları sonucu böyle bir durum ortaya çıkmış olabilir.

Hollywood filmlerinde kovboylar yanlarında İZ TAKİPÇİLERİ bulunduruyorlardı. O iz sürücüleri -ki bunlar genellikle kızıldereli yerlileri olurdu- baktıkları izlerden, oradan kimin, ne kadar önce geçtiğini, hangi istikamete gittiklerini ve sayılarını, kesine varacak bir doğrulukla bilir ve takipçileri doğru yola yönlendirirdi. Sanırım bize de AT İZİNİ, İT İZİNDEN AYIRABİLECEK akıllı, bilgili ve tecrübeli iz sürücüleri gerekli.

Bir olaydan insanların mağduriyetlerinin önlenebilmesi için izlerin birbirine karıştırılmaması çok önemlidir. Yani kurunun yanında yaş da yakılmamalıdır. Gerçek suçluların bulunup cezalandırılabilmesi için izlerin dikkatli takip edilmesi ve birbirinden ayırdedilebilmesi büyük öneme sahiptir. Aksi takdirde oluşacak kaos ortamında esas suçlular paçasını bu işten sıyıracak ve olan garibanlara olacaktır.

Ancak yukarıda belirtildiği gibi AT İZİ ve İT İZİ birbirinden o kadar farklıdır ki, bu izleri hayatında bir kere gören birinin, işin içinde herhangi bir art niyet yoksa onları birbirleriyle karıştırmasına imkân yoktur.

Bu kadar dikkatsiz ve özensiz davranılarak, bu kadar kişi gözaltına alınarak, işten atılarak, tutuklanarak bir kaos ortamı yaratılıp gerçek FETÖCÜLERİN aradan sıyrılması sağlanmak isteniyorsa o başka!..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık