• 05 May 2017, Friday 19:30
KonukYazar...

Konuk Yazar...

Aile Danışmanlığı

Çağla ULAŞ / Uzman Psikolog

Aile danışmasının başlayamama veya yarıda bırakmanın en sık görülen nedenleri eşlerin birbiriyle kıyaslandığında aynı motivasyonda olmayışıdır.

Erkekler, konuşarak sorunların çözülebileceğine inanmazken, ayrıca mahremlerini bir yabancıyla paylaşma konusunda isteksizlerdir. Aynı zamanda bunu acizlik, yetersizlik veya zayıflık olarak algılamaktadırlar.

Kadınlar ise sadece konuşuyor ve içlerinde yaşadıkları bir takım duygu ve düşünceleri paylaşmak bile onlar için başlı başına rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

Bu sebepten kadınlar paylaşarak farklı bir görüş alıp farklı çözüm yolları aramaya daha açıktırlar.

Bu nedenle aile danışmanlığı kadınlar tarafından bir fırsat ve bir şeyleri düzeltme şansı olarak algılandığı için, motivasyonları daha yüksektir.

Danışanın hemcinsine yatkın olabileceği düşünülse de danışılan; her iki bireye eşit mesafede olmak durumundadır ve danışanından gelen gizli koalisyon isteklerine karşılık vermemelidir.

Aksi takdirde diğer birey direnç gösterecek ve üçgen bir çalışma sağlanamayacaktır.

 

Aile Danışmanlığının hizmet alanları nelerdir?

Anne - baba ilişki ve iletişim problemleri,

Anne - baba ile çocuk ilişkileri,

Eşler arası çatışmalar,

Boşanma süreçleri, cinsel problemler(isteksizlik),

Flört ve aldatma problemleri vb.

Aile danışmanlığının bireysel terapilerden en önemli farkı, bireyi tek başına ele almak yerine ailenin tümüne bir bütün olarak yaklaşmasıdır.

Bu nedenle ailenin bir bütün olarak ele alınması sorunların çözümünü de kolaylaştırmaktadır.

 

(0 252 6129994 – 0 553 7179994 Fethiye/Muğla www.caglaulas.com)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık