• 05 February 2019, Tuesday 9:18
KonukYazar...

Konuk Yazar...

PAYLAŞMAK


                 Paylaşmak, mutlu olmanın yollarından biridir. Paylaşmak acıları azaltır. Hanginiz dünyanın sonu geldiğine inandığınız bir anda derdinizi biri ile paylaşınca rahatlamadınız?
                Sadece dertleri paylaşmak değil, insan olan her şeyi paylaşmalı… Varlığını, sevgisini, derdini, yemeğini, mutluluğunu… Her şeyini…

                Paylaşmak insanlar arasındaki farkları ortadan kaldırır. Zenginlik elimizde olanlarla ölçülmez. Gerçek zenginlik; ne kadar verdiğinle ölçülür. Vermekten korkmayalım.
Hepimiz bu dünyada bir yolcuyuz. Bu yolculukta yalnız kalmamak istiyorsak, mutlu olmak istiyorsak, güzellikleri seviyor, kaliteyi seviyor, düzgün yaşamak istiyorsak; paylaşalım. Paylaşımın ne demek olduğunu bilenler, bu paylaşımdan sonraki mutluluğun tadını da biliyorlardır.

               Her yıl bir köyde ‘’en iyi buğday’’yarışması yapılır imiş. Her yıl yapılan bu yarışmayı hep aynı çiftçi kazanıyormuş. Bu durum merak konusu olmuş. Çiftçiye bu işin sırrı sorulmuş. Çiftçi:
-Benim sırrım;’’Kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmaktır’’demiş.
-Elinizdeki kaliteli tohumları diğer yarışmacılarla mı paylaşıyorsunuz? Ama neden? Diye sorulduğunda;

-Neden olmasın demiş, çiftçi.
 

-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Eğer komşularım kötü buğday yetiştirirse, benim ürünümün de kalitesi düşer. Eğer iyi, kaliteli ürün yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi, kaliteli buğday yetiştirmesi gerekir.
                 Sevgi ve paylaşmak en yakınınızdan başlar. Sonra yayılarak devam eder. Aynı buğday taneleri gibi…
                 Karıncaların yapısını hiç incelediniz mi? Karıncalarda iki adet mide bulunur. Bir tanesinde yiyeceği kendi için saklar, ötekinde ise diğer karıncalarla paylaşacağı yiyecekleri depolar. Biz insanlar sadece kendimiz için depoluyoruz. Gelin birlikte bu durumu düzeltelim.

    ‘’Hayat çatlak bir bardaktaki suya benzer; siz o suyu içseniz de biter, içmeseniz de. İşte bu hayat, yaşasanız da biter yaşamasanız da… Bu kadar nasıl bittiğini anlayamadığımız hayatta, gelin güzel izler bırakalım. Dünyayı bencillikten kurtaralım… Sevgiyi paylaşmayı yayalım.
Umarım mutluluk yüzünüzden eksik olmaz, paylaştıkça mutluluğunuz bir kat daha artar…

 

Ferhan YEDİLİOĞLU

Görsel Sanatlar Öğrt.

 

 

                                                                                                  

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık