• 21 February 2017, Tuesday 20:02
KonukYazar...

Konuk Yazar...

“Milas’ın Sis Perdesi”

(Gazetemizin bir okuru bize bir yazısını iletmiş ya da ‘bir mektup yazmış’ diyelim ... İsmini yazmamış ancak, Sayın Can Pulak’ın MİTSO ziyareti sonrasında gazetemizde yayınlanan haberle ilgili, kayda değer sonuçlar içerdiği için siz okurlarımızla paylaşıyoruz …)

 

Sevgili Dostlar Günaydın;

Bu sabah yerel gazete haberlerine göz gezdirirken ÖNDER gazetesinde bir manşet:

“Milas çok zengin bir turizm potansiyeline sahip!”

Haber, Melih KAŞKAR imzalı.

Bunu söyleyen kim?

Uzun yıllar Turizm Bakanlığı çalışanı, Turgut ÖZAL’ın Turizm Danışmanı, Gazeteci-Yazar Can PULAK.

Dostlarım, Can Pulak ne diyor? Milas’ın çok önemli bir potansiyeli var ancak tanıtımı eksik ve tanınmıyor, diyor ve şöyle sürdürüyor:

* Halıları var, bunun icin bir halı müzesi açılmalı.

* Milas Bodrum Hava alanından bedava ya da düşük ücretli Milas yolcu seferleri konulmalı.

* Önde gelen gazeteci yazarlar Milas’a davet edilmeli, tanıtımı yapılmalı ve haber yaptırılmalı.

Bence daha çok şeyler söyleyecektir, ancak Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı sayın Reşit ÖZER’i ziyaretinde, başlangıç olarak bunları söylüyor.

Bizler Milas’ta yaşayanların, acaba diyorum, gözlerimiz topluca kör mü oldu?

Yoksa Milas’ın üzerinde yıllar boyu çökmüş ve hiç kalkmayan bir sis bulutu mu var?

Yeni gönderdiğimiz Kaymakamımız Sayın Fuat GÜREL, Milas’ın değerlerini anlatan bir görsel çekim hazırlatmıştı. Onu izleme fırsatım olmuştu ve izlerken duygulanmıştım.

Nasıl bir coğrafyada yaşıyoruz haberimiz yok, ya da göremiyoruz diye de çok üzülmüştüm.

Şimdi bütün bunları niye yazıyorum.

Dostlarım artık hep birlikte gözlerimizi açalım, Milas’ı olması gereken yere taşıyalım.

Başta,

* Milas Ticaret ve Sanayi Odası Baskanı Sayın Reşit ÖZER’in uzun süre takibi ve ısrarlı gayretlerine rağmen Büyükşehir Ulaştırma Daire Başkanı’nın ısrarla red cevapları ve Milas’a gelmeyen yolcu taşıma otobüslerinin Milas’ın içine servislerinin başlatılmasıyla ilk adımı atalım derim.

Sevgili Belediye Başkanımız Muhammet TOKAT bu konuda lütfen sessız kalmayın; Büyükşehir Belediye Başkanımıza en yakın siz varsınız. Milas’ı temsil eden Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz gayretlerinizi ve bu konuda çabalarınızı bekliyoruz.

* Milas’ta yaşayan herkes bir olalım, birlikte olalım, yatırım gücümüzü birleştirelim, Milas’ı bir marka yapalım.

* Herkesin bir araya gelmesini bekleyemez isek kendi aralarında inanan 5-10 aile, birey, kurum, şirket her ne ise, güçlerinin birleştirerek Milas’ta marka değeri olan yatırımlara başlamalı derim. Örneğin zeytinyağımızdan başlayabiliriz. Zaten bir araya gelmek herşeyin başlangıcı olacaktır; gerisi ortak akıl ile gelecektir.

* Eğer birleşemiyorsak, mevcut yatırımcılarımızı bu yönde Milas’a yatırıma davet etmeliyiz. Yeterince inşaat yatırımları Milas’ta zaten zirveye ulaştı.

Sis perdesinin olmadığı günlerde görüşmek üzere.

Hepinize sevgilerimi sunuyorum.                  Bir Okur


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık