• 12 August 2017, Saturday 19:30
KonukYazar...

Konuk Yazar...

Erdoğan’ın Tehlikeli Planı

Yüksel SARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan son konuşmalarında sürekli olarak FETÖ ile muhalefeti birleştirmeye çalışıyor. En son Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası’nda yaptığı konuşmada CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun üzerinden bütün muhalefeti alenen tehdit ederek diyor ki;

“Yargı terör örgütlerine destek verenlere yönelik soruşturmasını genişlettikçe bunlarda korku artıyor… Ama korkunun ecele faydası yok. Şayet terör örgütleriyle karanlık ilişkiler içine girmişlerse adalet önünde bunlar hesabı verecekler… Ülkemize ve milletimize karşı işledikleri suçların hesabını vermekten kurtulamayacaklar”

Sanırsınız ki Erdoğan FETÖ’ye karşı mücadeleyi genişletmeye karar verdi. FETÖ’nün siyasi ayağını da ortaya çıkartacak ve hesap soracak.

İyi de; FETÖ on beş yıldır bu ülkeyi muhalefetle birlikte mi yönetti? Ergenekon tertibini muhalefetle işbirliği içinde mi gerçekleştirdi? YAŞ toplantılarını muhalefetle mi yaptı? Komuta kademesini muhalefetle birlikte mi atadı? Yargıyı muhalefetin desteğiyle mi ele geçirdi? Yargıtay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi üyelerini muhalefetle birlikte mi atadı? On beş yıldır çalınan sorular ve yapılan kayırmalarla devlet kademelerine atananlar da muhalefet mensupları mıydı?

O halde, Nasrettin Hoca’nın kömürlükte kaybettiği yüzüğünü dışarıda araması gibi, Erdoğan da neden ısrarla FETÖ’nün siyasi ayağını muhalefetin içinde arıyor?

Bunun nedeni Erdoğan’ın 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak oldukça tehlikeli bir planının olmasıdır. Erdoğan’ın bütün konuşmaları ve davranışları bu planın varlığını doğrular mahiyettedir.

Açıkça görülmektedir ki; Erdoğan 2019 seçimlerine varmadan önce oldukça geniş tutacağı “siyasi ayak” suçlamaları ve FETÖ operasyonlarıyla rakiplerini siyaseten etkisizleştirmeyi planlamaktadır. Kuşkusuz bu baskı ana muhalefet partisiyle sınırlı kalmayacak, kendisinden en çok oy kopartacak olan Meral Akşener veya onun yanında yer almayı düşünenlere kadar uzanacaktır. Hatta onları destekleyebilecek olan AKP içindeki gizli muhalefeti bile hedef alacaktır.

Türkiye’yi bugün olduğundan çok daha büyük kamplaşma ve çatışmalar içine sürükleyebilecek, ulusal birliğimizi onarılamaz ölçüde yaralayabilecek ve yabancı güçlerin müdahalesi için uygun ortam yaratabilecek olan bu plan yüzünden “Vatan savunması” ciddi ölçüde zaafa uğrayacaktır.

Üstelik bu planın uygulamaya konulmasından en çok FETÖ yararlanabilir. Toz duman içinde işin içinden sıyrılması, belki de yeni bir uzlaşmaya varması kolaylaşabilir.

Neresinden bakarsanız bakın, bizi felakete sürükleyecek olan bu planın uygulanması mutlaka önlenmek zorundadır.

Hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye’nin zorunluluklarından biri de budur.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık