• 18 February 2019, Monday 8:15
KonukYazar...

Konuk Yazar...

GÜVENMEK

Hayatta ne yaşarsanız yaşayın kendinizi sevin ve affedin. Kendinize güvenin. Mutluluk kendinizi sevmek ve kendinize güvenmekle başlar. Hatalarınızı sevin; sizi siz yapan hatalarınızdır. Hatalarınızı severken ders almayı unutmayın. Yaşarken kurallara fazla takılmayın.

Hep ‘başkaları şöyle der’ diyerek kendimize kısıtlamalar getiririz. Evet, sınırsız özgürlük yoktur. Ama buda köle gibi yaşamayı gerektirmez. Önceliklerinizi siz belirleyin. Öldükten sonra nasıl anılmak istiyorsanız öyle yaşayın. Unutmayın ki; bu hayat sizin hayatınız.


İnsan sosyal bir varlıktır. Tek başına yaşayamaz. Birilerine hep ihtiyaç duyar, birilerinin hep yanında olmasını ister. Sosyal ortam içinde kendini güvende hisseden kişi, o ortamda kendisi olur ve mutlu olur. Güvenin olmadığı ortamda kişi kendisi olmakta zorlandığı gibi hep tedirginlik duyar. Devamlı tedbirli olmak da insan sağlığını yaralar, ilişkiyi bozar.

Bana göre güvenmek; rahat nefes almak gibidir. Gözü kapalı kendini boşluğa bırakabilmektir. Dünü, bugünü, yarını düşünmemektir. Güven; yola çıktığında yolda kalmayacağını bilmektir. Hangi ortamda olursa olsun, o kişinin yanında olduğunu bilmek, seni üzmeyeceğini bilmektir. Güven bir kere kaybedildi mi kazanması zor olan şeydir.

 

Savaş anında bir asker, arkadaşının yaralandığını görür. Yanına ulaşması o durumda zordur. Canını tehlikeye atması gerekir, yine de ‘buna değer’ diyerek gider. Çevresindekiler arkadaşının ölmek üzere olduğunu söyleyerek, kendisini ateşe atmaya değmeyeceğini söyler. Asker dinlemez ve arkadaşını sırtına aldığı gibi getirir. Ama arkadaşı ölmüştür. Hemen yanındakiler:

-Hayatını tehlikeye atmana değdi mi? derler. Asker:

- Değdi tabi, der; ben oraya giderek onun son sözlerini duydum ve bunun içinde mutluyum, der. Askerin son sözü: ‘’Biliyordum geleceğini ‘’olmuştur.

Günümüzde ne yazık ki güven git gide unutulan bir kavram olma yolunda ilerliyor. İnsanlarımız bencilleşiyor. Maneviyatımız zayıflıyor. Böyle bir dünya içinde benim yazılarımın amacı; unutulmak üzere olan ve bizi gerçek mutluluğa ulaştıracak, bizi biz yapan değerlerimizi, size naçizane bir şekilde hatırlatmak. Güven içinde kalın…

 

Ferhan YEDİLİOĞLU

Görsel Sanatlar Öğretmeni


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık