• 02 July 2019, Tuesday 9:26
A.KemalKaşkar

A.Kemal Kaşkar

Bir ‘yer’ bulamayacak mıyız Milas Kan Merkezi için?

Merhaba sevgili okur-yazarlarım.

Çok uzun süredir buluşamadık.Kendimi bu durumdan kurtarmak için ‘yerel bir sorun’u yıllar sonra yine dile gündeme getirerek, bir bakıma yeniden başlamak istedim …

Tarih 23 Mart 2017 idi …

“Bir ‘yer’ bulamayacak mıyız Milas Kan Merkezi için?

Kızılay Milas Şubesi, yıllardır bir ‘Kan Merkezi Mekanı’ oluşturmak için ilçemizin tüm yetkilileri ile görüşür, ricacı olur.

Bu konuyla ilgili ‘oldu-olacak’ bilgilerini ve bazı bazı yakınmaları haberleştirdiğimizi anımsıyorum.

Ve sözü hiç uzatmadan soruyorum:

Bu konu neden bir türlü oldurulamadı bugüne dek?

Bugüne dek neler neler yapılabildi şu güzelim ilçede de, şu küçücük ‘Kan Merkezi’ bürosu için bir ‘yer’ mi bulamayacağız Allah aşkına!..

Kızılay’ın ilçemizde düzenli olarak kan toplayabilmesi ve dolayısıyla hem bağışçı hemşehrilerimizin kendi sağlıkları bakımından hem de ‘kan ihtiyacı’nın etkili bir şekilde karşılanabilmesi için ‘olmazsa olmaz’ böylesi hayırlı bir iş neden bir türlü becerilemedi?

Bu durumu açıklayacak bir yetkili varsa çıksın orta yere açıklasın da bilelim yahu!

Bu kadar vurdumduymazlık olur mu!

Sonuçta insan hayatıdır söz konusu olan!

Daha ne duruyorsunuz, bir ‘yer’ bulamayacak mıyız  Milas Kan Merkezi için?” diye yazmıştım …

O tarihten bir süre sonra, her ne olmuşsa olmuş KIZILAY Milas Şubesi kapatılıvermişti.

Özelde Milas kamuoyuna yönelik hiçbir açıklama yapılmadan, kurum içi bir yazışma ilebir anda gerçekleşmişti kapatılma işlemi …

Milas halkına yönelik bir açıklama ile neden öyle bir tercihte bulunulduğunun gerekçeleri dile getirilebilirdi ve çok da doğru olurdu ... Şube yöneticileri dahil herkese sürpriz olmuş, olan olmuştu …

25 Temmuz 2017 tarihinde “Milas ‘KIZILAY’ını geri istiyor” başlıklı bir de habercik yaptığımı anımsıyorum o sıralar …

O haberimi de aktarmak isterim:

“Dün saat 15:01’de cep telefonuma gelen “Sn. Kemal Kaşkar, son bağışınızın üzerinden 3 ay geçmiştir. Bağışlarınıza devam edeceğinizi ümit ederek, Kan Bağış Merkezimize bekleriz” mesajıyla daha bir anlam kazanacağını düşündüğüm bir haberdir bu …

Tam da ‘Milas’a Sabit Kan Bağışı Merkezi’ için yoğunlaşmaya çalıştığımız, umutlanmaya başladığımız sırada …

Kızılay'ın ülkemiz genelinde kapatılan 319 şubesi arasında Milas Şubesi de yerini aldı.

Kızılay Milas Şubesi Başkanı Mustafa Gezginci’den edindiğimiz bilgiye göre, yaklaşık bir hafta önce başlatılan ve çok hızlı bir şekilde tamamlanan kapatılma sürecinin ardından şubenin tüm iletişim bağlantıları iptal edilirken bütçe devir tesliminin yapıldığı ve şube bürosunun ‘kiraya çıkarıldığı’ öğrenildi.

Bilindiği gibi, daha önce kapatılan Bodrum Şubesi’nin hizmet alanında da Milas Şubesi görevlendirilmişti.

Konuyla ilgili son hamlede, Milas-Bodrum Şubesi ile birlikte ilimizde Yatağan, Köyceğiz ve Datça şubeleri de kapatılmış oldu.

Konuyla ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi talebini ilettiğimiz Kızılay Milas Şube Başkanı Mustafa Gezginci, gelişmelerin çok hızlı ve yoğun seyrettiğini belirterek, yoğunluk içinde fırsat bulunamayan bilgilendirme açıklamasının önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti.

 

‘Gerekçeler’ gerçek duruma karşılık gelmiyor

Kızılay’ın kapatılan şubelerine iletilen bildirim metninde dile getirilen, “Kurumumuzda gerçekleştirilen denetimler ve yapılan kapasite değerlendirme çalışmalarında ne yazık ki kimi şubelerimizin Türk Kızılayı’nın misyon, vizyon ve stratejik planı kapsamında Kızılay’ın genel amaçlarına ulaşabilmesi, ilkelerini yayabilmesi, tanıtımının sağlanması ve toplum katında saygınlığını artırabilmesi için etkin ve aktif olarak faaliyet gösteremediği tespit edilmiştir. Bu durumlar Kızılay’ın ulaşmak istediği hedefleri gerçekleştirmesine engel olmakta ve değişimi kaçınılmaz kılmaktadır. Tüm bu hassasiyetler ile Türk Kızılayı 2016 - 2020 Stratejik Planında yer alan 'Toplumdaki yardım sektöründeki değişen ihtiyaçlara yanıt verecek kurumsal dönüşümü gerçekleştirmek' ve 'Şube ağlarını harekete geçirmek' amacını da göz önünde bulundurarak, Genel Merkez Yönetim Kurulumuz Şubenizin kapatılmasına karar vermiştir” şeklindeki gerekçelendirme ifadelerinin, en azından Milas Şubesi bakımından gerçek durumu ifade etmediğine dikkat çekiliyor.

Merhum eski Şube Başkanı Nuri Dinçsoy dönemi de dahil olmak üzere Kızılay Milas Şube Yönetimi, ilçemizde başarılı çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini kazanmış durumda …

Bu nedenlerle Milas, kapatma kararının yeniden değerlendirilip geri alınmasını ve dolayısıyla ‘KIZILAY’ını geri istiyor!”

Gel zaman git zaman bir baktık ki KIZILAY Milas Şubesi yine açılmış!

Niye kapanmış neden açılmış yine kamuoyuna bir açıklamayapma gereği duyulmadan …

‘Öyle gerekmiş’ demek ki …

Cep telefonuma sıklıkla ‘kan bağışı için davet’ mesajları gelmeye devam ediyor … Ve Milas’ta halâ daha ‘Sabit bir Kan Bağışı Merkezi’ yok!

O zaman sorumu yineliyorum:

Bir ‘yer’ bulamayacak mıyız Milas Kan Merkezi için?


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık