• 31 May 2017, Wednesday 19:52
A.KemalKaşkar

A.Kemal Kaşkar

“MAYBİR Milas Şubesi” için bir anımsatma yazısı!

soru/yorum - A. Kemal KAŞKAR

Geçenlerde bir vesileyle Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin (MAYBİR) 11 Mart 2017 Cumartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan 5. Olağan Genel Kuruluna ilişkin haberine rastladım.

Bu arada, genel kurulda Divan Başkanı seçilen ‘Mehmet Emin Benzer’in adının, Gazetemizin Kurucusu Mehmet Emin Berber’in adıyla büyük bir benzerlik göstermesiyle yaşadığım matrak durumu da not etmeden geçemeyeceğim … (Sevgili Mehmet Emin Berber’i de bir vesile selamlamış olayım …)

İlk anda gözlerimin beni yanıltmasıyla ve Datça’nın dağlarına olan sevgisi hakkındaki bilgimle de bir güzel besleyerek: “Mehmet Emin Berber arıcılığa da mı başlamış” merakıyla haber metnine biraz daha yakınlık gösterdim ve elbette ‘soyadı benzerliği’ni fark ediverdim.

Fark ettim etmesine de, haberin şu ara başlığı da çoktaaaan dikkatimi çekmişti bile:

“MİLAS’A ŞUBE AÇILMASI PROJESİ” …

2 bin 324 arıcının imza atarak katıldığı ve 2 bin 175 arıcın yaklaşık 3 saat boyunca oy kullandığı o genel kuruldan, 866 oy alan rakibi Hakan Özdemir başkanlığındaki listeye karşı, 1308 oy alan MAYBİR’in Kurucu Başkanı Ziya Şahin ve ekibi kazanarak çıkmıştı ...

İşte böyle sonuçlanan genel kurulda verilen sözler, uygulanacak projelerle ilgili olarak ilçemiz Milas’ı doğrudan ilgilendiren “MAYBİR’in Milas’a Şube açması” projesiyle ilgili bir ‘önemseme’ ve ‘anımsatma’ yazısı yazmaya karar verip 29 Mayıs’ın Dünya Arı Günü olması nedeniyle de bu kararımı hızla uygulamaya çalıştım.

Sayın Ziya Şahin’in, “Sadece Muğla arıcılığının değil ülke arıcılığının da sorunlarına kalıcı çözümler üretecek” vurgusuyla sunduğu projelerini, -sıralamasına müdahale etmeksizin- ara başlıklar ve kısa açıklama notları şeklinde verirken, “Birliğin Milas’a Şube açması projesi” başlıklı bölümü ise aynen aktarıp toparlamak istiyorum konuyu … 

-C4 sorunu çözülecek (2018 yılına kalmadan çam ballarındaki C4 sorunu çözülmüş olacaktır. Üreticimizi zor durumda bırakan bu sorun kalıcı bir şekilde çözülecek ve C4 oranı çam balında bir kalite kriteri olmaktan çıkarılacaktır.)

-Birliğe ait Menteşe Kafaca’daki 4 bin 260 metrekarelik arsa üzerine; 3 katlı ve toplam 6 bin 390 metrekare kapalı alana sahip depo, soğuk hava deposu ve entegre bir bal dolum tesisi yapılması.

-Milas’a Şube Açılması Projesi:

Milas bölgesi arıcılarımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda; Milas, Bodrum ve Yatağan ilçelerimizin Milas’a yakın köylerindeki üyelerimize hizmet vermesi amacıyla Milas’a bir şube açma projemiz bulunmaktadır. Milas’a açılması planlanan şubemiz, bölgede ikamet ederek arıcılık faaliyetini sürdüren yaklaşık 1.250 arıcımıza hizmet götürmüş olacaktır. Bölgedeki yoğun arıcı sayısı ve bu bölgelerdeki mahallelerinin Muğla merkeze uzak olması bu projenin tarafımızca olumlu bulunmasını sağlayan kriterlerdir. Önümüzdeki günlerde bu projenin hayata geçirilmesi için start vermiş olacağız.

-Sahte Bal ile mücadelemiz artarak devam edecektir.

-Teknopark Projesi (MAYBİR’in de hisse alıp ortak olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknopark’ın Muğla-Denizli karayolu kavşağındaki 65.000 metrekarelik alanında, Arı sütü ve propolis katkılı yeni apiterapik ürünler, Bal ve tıbbi öneme sahip bitkilerin kullanıldığı fonksiyonel gıdalar,

Teknik arıcılık uygulamalarına uygun ve arı yetiştiriciliğinde fonksiyonel öneme sahip arı besleme ürünleri,

Arı hastalıklarında kullanılacak doğal mücadele ürünleri üretilecek.)

-TARSİM arıcılık sigortasında genel olarak muafiyetin sıfır olmasının sağlanması, yani herhangi bir afetle karşı karşıya gelen üreticimize 1 tane dahi olsa kovanı hasar almış ise hasarının karşılığını alması.)

-Muğla’da bir “Arıcılık Araştırma Enstitüsü”nün açılması.

-Sözleşmeli Arıcılık Projesi (Birim kovandan daha fazla ürün alınması ve her ürünün kalite normlarına uygunluğunun belgelenmesi ve bu üretim neticesinde proje dahilindeki üreticilerin de emeğinin karşılığını alabilecekleri bir proje.)

-Islah Kolonilerinin çaprazlanması (Hem Amerikan Yavru Çürüklüğü hem de Varroaya karşı Dayanıklı Damızlık Muğla Arısı elde edilmesi amacıyla.)

MAYBİR Genel Kurulunda dile getirilip gündeme alınmış tüm bu konularda adım adım olumlu, sevindiren gelişmeler yaşanması dileklerimi, “MAYBİR Milas Şubesi”nin bir an önce açılması dileğimi biraz öne çıkararak anımsatıyor, bu  vesileyle tüm Arıcılarımızı, MAYBİR Yönetimini selamlıyor, ‘29 Mayıs Dünya Arı Günü’ dolayısıyla sevgili arılarımızı kutluyorum ve herkese, çalışmalarında başarılar diliyorum …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık