• 25 March 2017, Saturday 18:19
A.KemalKaşkar

A.Kemal Kaşkar

Dursun Girgin’in sesini ne zaman duyacağız?

soru/yorum - A. Kemal KAŞKAR

Sevgili Dursun Girgin, yıllardır, Dibekdere Köyümüzün kültür dünyamız içindeki anlam ve önemine dikkat çeker.

Bu çerçevede öneriler getirir, taleplerde bulunur, projeler yapar, destek ister.

Ne yazık ki bu çabalarının karşılığını alabildiğini, gördüğünü yazamıyorum.

Dursun Abim, Milas Kent Konseyi’nin 21 Mart 2017 tarihli genel kurulunda bu önerilerinden bazılarını yeniden dile getirdi.

Ayrıca, bir güzel adım daha atıp Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na girdi.

Ben bugün, yine çok kısa yazıp, Dursun Girgin’in bu çabalarına omuz vermeye çalışacağım.

Bunu da, gazetemizde yayınlanan son iki yazısından iki aktarmayla yapmak istiyorum:

“Bunun için de yukarıdan beri izah etmeğe çalıştığım zeybek oyunu alan taraması projesi bence sıradan bir proje değildir.

Böyle bir güzel projeyi bence önce güzel Milasımızda ilk olarak istiyorum ki biz yapalım.

Örneğin her köy muhtarlığımıza bir yazıyla bildirip güzel zeybek oynayan vatandaşlarımıza davetiye gönderip bu tür kültürel değerlerimizi kayıt altına alalım istiyorum.” (“Böyle bir zamanda ‘kültür’ü konuşmak hoş!” 23.3.2017)

“Değerli dostlarım, elbette böyle bir ilde çalgı yapımı konusu bence başlı başına büyük bir proje. Böylesine büyük bir projenin ben sadece davul ve zurna bölümünü ele alarak bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Cura Zurna, Selanik Zurnası ve Kaba Zurna konularında hayli büyük bir tecrübemiz var. Keza, Küçük Çocuk Davulu, her boy ve ebatta davul yapımı, tamiratı ve en önemlisi de her boy Zurna Kamışının yapımı ve pazarlanması konularında Dibekdere’de bir çalgı aletleri yapımı ve tamiratı konularında bir projem var. İlgili kurumların yardımlarıyla insanlara iş imkanı verebilecek olan bu güzel projemi bir an önce hayata geçirmek istiyorum.” (“Güzel bir Kültür Hizmeti Projesi” 24.3.2017)

Bu çaba, Milas Kent Konseyi tarafından gündemde tutulup Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Milas Belediyesi’nin de aralarında olduğu ilgili kurumlar ve sivil toplum tarafından desteklenmeli …

Hem de hiç zaman yitirmeksizin.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık