• 14 March 2017, Tuesday 18:35
A.KemalKaşkar

A.Kemal Kaşkar

‘Milas Fuar ve Kongre Merkezi’

soru/yorum - A. Kemal KAŞKAR

Milas Tarım Fuarı’nın 8’incisi 2 - 5 Mart tarihleri arasında yapıldı.

Fuarın, yüksek bir protokol katılımıyla yapılan açılışında yaptığı konuşmada Muğla Valisi Amir Çiçek, hemen hemen her konuşmasında olduğu gibi yine ‘ortak akıl’ vurgusu yaptı ...

Açılışından kapanışına dek çok büyük ilgi gören fuara İçişleri Bakanı bile geldi. Bakan Soylu, yaptığı konuşmada, önce geleneksel olarak ilçemizi methetti. Ardından tarımsal konulara hafifçe değinip siyasetin gündemine geçip gitti ...

Bugünkü yazış sebebim arasında sayın bakanın ziyareti ve yaptığı konuşma yok.

‘Milas 8. Tarım Fuarı’ denince ilk anda akla gelenlerden bir ‘giriş’ oluşturmak istedim, hepsi o …

Böylece ‘giriş’i yapmış ve biraz ‘ısınmış’ olduk.

Şimdi artık yavaş yavaş sözü getireceğim konuya, yani gelişme bölümüne geçebilirim.

Milas 8. Tarım Fuarı’nın 2 Mart 2017 Perşembe günü yapılan açılış törenindeki konuşmaların ‘ortak konusu’ olan ve Sayın Vali’nin de ‘ortak akıl’ vurgusu yaptığı ‘Fuar Alanı’ konusundan söz etmek istiyorum bugün.

Bir süredir, son derece de doğru bir şekilde ‘Fuar ve Kongre Merkezi’ olarak dile-gündeme getirilen bu konuyla ilgili 2 Mart Perşembe günü söylenenleri kısaca aktarmak istiyorum önce …

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan:

“Daha önceki fuar açılışlarında da ifade edildiği üzere Milas’ın bir Fuar Alanı ihtiyacı var. Bunun için yapılacak tüm çalışmalara gerek Expolink Fuarcılık, gerekse Avrasya Fuar Yapımcıları Derneği olarak teknik destek verip katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Biz, bu şehri ve ili yönetenlerden, bu sektöre gönül verenlerden bu konuda çok acil bir adım bekliyoruz. İnşallah kısa sürede böyle bir adım atılır ve belki bir sonraki değil ama ondan sonraki fuarımız yeni fuar alanında olur … Özellikle Milas - Bodrum Havalimanı’na yakın bir yerde bir fuar alanı veya fuar ve kongre merkezinin yapılacak olması, hem Milas’a hem de Bodrum’a katkı sağlayacak. Kış kongreleri turizmine Antalya gibi Milas da, Bodrum da hizmet edebilir, pay sahibi olabilir. Bu bölgeye fuar alanı yakışacak diye düşünüyorum.”

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı:

“Milas’a bir fuar ve kongre alanı şart. Artık fuarlarımızı yeni bir alanda gerçekleştirmek istiyoruz. Lütfen bu çığlıklarımızı herkes duysun. Önceleri ‘olur gider’ derdik. Fakat artık olup gitmediğini gördük. Mutlaka hep birlikte elbirliği yaparak, bu çiftçiler efendimiz ise, gelin bu efendilere fuar alanını, kongre merkezini kazandıralım.”

Muğla Valisi Amir Çiçek:

“Ortak akılla inşallah Milas’ın fuar alanı sorununu çözeceğiz.”

Bu konu, ilçemizde bu yıl ilk kez düzenlenen Yapı Fuarı’nın 9 Mart Perşembe günü yapılan açılışında da gündemdeydi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bu gereksinimi bir kez daha şöyle gündeme getirdi:

“Bugün burada yine dile getirmem gerekiyor ki, Milas’ın çok acil fuar ve kongre merkezine ihtiyacı var.”

Ve göreve başladıktan bu yana geçen iki-iki buçuk ay gibi çok kısa sürede ilçemizin kendine özgü potansiyelleri ve büyük zenginliklerinin yanısıra sorunlarına da dikkat çekerek çözüm arayışlarına omuz veren Milas Kaymakamı Eren Arslan da bakın bu konuda neler demiş:

“Milas’ın bir kongre merkezine ihtiyacı olduğunda hepimiz hem fikiriz. Bu konuyla ilgili yapılacak her türlü çalışmaya da destek vereceğimizin bilinmesini isteriz. Bu tür fuarların, üretilen ürünlerin ve yerleşim yerlerinin tanıtımına büyük katkısı var. Umarım işbirliği ve arzuyla daha güzel fuarlar gerçekleştiririz.”

“Kabul edenler? … Etmeyenler? … Kabul edilmiştir! …” (Alkışlar …)

Farklı bir ‘sonuç’ uydurmaya çalışayım dedim, böyle bir şey çıktı ortaya …

Umarım faydalı olur.

Benim, mütevazi bir gazeteci yurttaşınız olarak yıllarcadır başkaca pek çok konuda yapmaya çalıştığım gibi bu konuda da yapmak istediğim:

Sevgili Milas’ın gündeminin sağlıklı bir şekilde ve en uygun öncelik sırasıyla oluşmasına katkıda bulunmak, farkına vardıklarımla ilgili farkındalık yaratılmasına omuz vermek.

İşte, ‘Milas Fuar ve Kongre Merkezi’ de bence tam böyle bir gündem konusu.

Olabildiğince önceye alınmasında da büyük yarar var.

Bu vesileyle, “Milas’ın Fuarları” için emek sarfeden, çaba gösteren, katkılarda bulunan, destek olan herkeslere teşekkürü de ihmal etmemeliyim.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık