• 20 June 2016, Monday 19:33
A.KemalKaşkar

A.Kemal Kaşkar

Teşekkürler ...

soru/yorum - A. Kemal KAŞKAR

6. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda Birincilik Ödülü Borislav Stankovic’in oldu. Stankovic’in karikatürü, ülkemizin ve dünyamızın içinde bulunduğu ‘savaş hali’ni ustaca özetleyip eleştiriyor.

Yıllarcadır başta ‘Ortadoğu Mahallesi’nde olmak üzere sevgili dünyamızda gözümüzün önünde olupgidenlerin yanısıra tam da sevgili ülkemizin güneydoğusundaki bazı şehirlerini yakıp yıkan bir savaşın içinden geçtiğimiz şu dönemde, bu tablonun eleştirisinin çok büyük önemine dikkat çekmek istedim.

51 ülkeden 432 karikatüristin 1635 karikatürü arasından yaptıkları seçimin ne denli zor olduğunu çok iyi tahmin edebildiğim Kamil Masaracı, İzel Rozental, Valentina Marcella, Saadet Demir Yalçın ve Meral Onat’tan oluşan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Seçici Kurulu’na özel olarak teşekkür etmek istedim.

Bu arada, bu yıl ilk kez Milas Kent Konseyi Özel Ödülü’nün Özel Ödüller arasına eklenmiş olmasından da ayrıca çok mutlu olduğumu belirtmek istedim.

Bu vesileyle ödülleri anımsatmak istiyorum:

Birincilik Ödülü- Borislav Stankovic (Sirbistan)

İkincilik Ödülü- Mihail Sorın Ignat (Romanya)

Üçüncülük Ödülü- Sergey Semendyaev (Ukrayna)

Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü- Muammer Olcay (Türkiye)

Scrikss Özel Ödülü- Sajad Rafeei (İran)

Milas Kent Konseyi Özel Ödülü- Angel Boligan (Meksika)

Jüri Özel Ödülü- Sergei Belozerov (Rusya)

6. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın ödül töreni 19 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.

Aynı gün, sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerden oluşacak ve 4 Ekim 2016 tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılışı da Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de yapılacak.

Yine yine teşekkürlerimle ...

* *             *

Teşekkürlerimin bir bölümü de, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Karya Tiyatro Festivali’ne.

28 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen festival programında, yıl boyunca Atölye çalışmalarına katılan çocuklar ve gençlerden oluşturulan gruplarca 11 cıvıl cıvıl oyun sahnelendi.

10 Haziran Cuma akşamı sahnelenen “Antikaşk” adlı oyunla sona eren etkinlik, başından sonuna dek, Belediye Toplantı ve Düğün Salonunu dolduran tiyatroseverlerce büyük bir beğeniyle izlendi ve hep çok alkışlandı .

İlçemiz çocuklarının ve gençlerinin bu coşkulu yolculukları; zaten herşeyin daha güzel olacağından hiç bir zaman şüphe etmediğim geleceğe dair umutlarımızı arttırmıştır ... Dolayısıyla sadece günlük yaşamımız için keyifli molalar olarak değil, tarih içindeki uzun yolculuğumuzda bize pırıl pırıl bir ufuk çizerek yoldaşlık eden bu çok büyük, çok değerli ve çok renkli çabayı saygıyla, sevgiyle alkışlıyor, destek veren ve emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

   *             *             *

Bir diğer teşekkürüm de, geçtiğimiz Salı günü gazetemizi ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediyesi heyetine.

Yıllardır ‘yurttaş gazeteciliği’ yapan bir hemşehriniz olarak en çok arzu ettiğim şeyin, haberlerimize konu ettiğimiz sorunların çözümü yönünde atılan adımları, sunduğumuz önerilerin gerçekleştiğini görmek olduğunu bilir ya da tahmin edebilirsiniz.

İşte; Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Veli Han, Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Taner Yiğit, Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Ahsen Turan ve MUSKİ Basın Sorumlusu Cem Durna’dan oluşan Muğla Büyükşehir Belediyesi heyetinin bu anlamdaki ziyaretini çok önemsediğimi de teşekkürlerim eşliğinde şuracığa not etmek istedim.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık