• 30 December 2016, Friday 18:28
A.KemalKaşkar

A.Kemal Kaşkar

2016’yı uğurlama ve 2017’yi karşılama niyetine ... “Milas’a doğalgaz neden gelmedi?”

soru/yorum - A. Kemal KAŞKAR

Milasımızın yeni yıla ‘yeni’ bir Kaymakam ile başlayacak olmasının ilçemiz için şans olduğunu düşünüyorum.

Her yıl olduğu gibi, ‘eski yıl’ı uğurlamak ve ‘yeni yıl’ı karşılamak adına neler yazsam da ‘ezber olmasın’ diye düşünürken, yeni Kaymakamımız Eren Arslan imdadıma yetişti ve yazıma: “Milasımızın yeni yıla ‘yeni’ bir Kaymakam ile başlayacak olmasının ilçemiz için şans olduğunu düşünüyorum” cümlesiyle başlamamı sağladı.

Elbette böylesi bir giriş cümlesi, ‘eski’ kaymakamlarımızın haklarını yemek anlamında ya da “her yeni yıla yeni bir kaymakamla girmeli” gibi bir tezin ortaya atılması olarak algılanmasın sakın.

Yaklaşık 20 yıldır Milas’ın tarihine tanıklık eden bir gazeteci hemşehriniz olarak, yakın dönem Milas Kaymakamları (Sayın Hayati Soylu ile tanışıp çalışmadım ama, kendisinden hep olumlu şekilde bahsedildiğini şuracığa eklemeliyim) Sayın Ayhan Boyacı’yı, Sayın Hulusi Doğan’ı, Sayın Mehmet Bahattin Atçı’yı, Sayın Fuat Gürel’i ve çok kısa bir süre de Sayın Şahin Aslan’ı tanıyıp kendileriyle Milas’ın tarih içindeki yolculuğunda birçok şeyi paylaştım. Bu ‘birçok şey’in çoğunun ‘iyi şeyler’ olduğunu belirtmeliyim.

Mesleğim icabı ‘mesafeli ilişkiler’imin yanısıra, Ayhan Boyacı dışında diğer Kaymakamlarla, kuruluşundan bu yana Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyesi olarak birlikte çalışmışlığım, yani ‘mesai ilişkim’ de var.

Sayın Eren Arslan ile de, Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun 2016 yılı son toplantısında bugün saat 15’te bir araya geleceğiz.

Kendisini, bugün ayrıca Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak saat 10’da makamında ziyaret de edeceğiz. (Milas Kent Konseyi deyince; Sayın Mehmet Bahattin Atçı’yla ayrıca Milas Kent Konseyi’nde de ortak mesaimiz olduğunu şuracığa not etmeliyim.)

Hepsini bu vesileyle saygıyla anmış, selamlamış olayım.

Bütün bunları; ‘Kaymakam olarak göreve başlamak’ ile ‘Kaymakamlık etmeye başlamak’ arasında belli bir sürenin geçmesine ve bu yaşanmadan olmaz sürecin; bilgilenmelerin ve tanışmaların gerçekleşeceği bir hayli zamanı gerektirdiğine dikkat çekmek için yazdım.

Bu bakımdan, günlerce, haftalarca sürecek kaçınılmaz bir mesai gerekiyor. Bunun da bir tür ‘kayıp zaman’ olarak değerlendirilmesi yaygın bir kabûldür.

Ama, bana yazımın başındaki, “Milasımızın yeni yıla ‘yeni’ bir Kaymakam ile başlayacak olmasının ilçemiz için şans olduğunu düşünüyorum” cümlesini yazdıran bir başka boyutu daha var bu tür ‘nöbet değişiklikleri’nin.

Bunu en iyi ifade edebileceğim örnekse, dünkü birinci haberimizdi.

Haberimizin üst başlığı ve başlığını yine yazıyorum …

Kaymakam Eren Arslan, Milas OSB Yönetiminin kendisini ziyareti sırasında ilçemizdeki hava kirliliği sorununu şu soruyla gündeme getirdi:

“Milas’a doğalgaz neden gelmedi?”

Haberin özeti şöyle:

Milas Organize ve Sanayi Bölgesi Yönetimi, Milas Kaymakamı Eren Arslan’ı makamında ziyaret ederek kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi. Kaymakam Arslan, ziyaret sırasında OSB yöneticileriyle yaptığı sohbet sırasında Milas’taki hava kirliliğine dikkat çekerek, “Bugüne kadar Milas’a doğalgaz neden gelmedi?” diye sordu.

Doğalgazın getirilmesi için yapılacak girişimleri destekleyeceğini belirten Kaymakam Eren Arslan, konutlarda ısınma amaçlı kömür yakılmasından kaynaklanan hava kirliliğinin doğalgaz ile önlenebileceğini sözlerine ekledi.

Kaymakam Arslan’ın sorusundan hareketle Milas OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları olarak Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de bazı açıklamalarda bulunuyorlar.

Böylece ne oluyor; uzunca bir süredir kamuoyunun gündeminden uzaklaşmış olan “Milas’ta Hava Kirliliği ile mücadelede en öncelikli ve köklü adım olarak Doğalgazın ilçemize getirilmesi” seçeneği, ilçemiz gündemine bu vesileyle güçlü bir şekilde girmiş oluyor.

“Milas’a doğalgaz neden gelmedi?” sorusuyla oluşan olumladığım bu tabloyu, Kaymakamımızın ‘yeni’ olmasına borçluyuz.

İlçemizin bu ve başkaca birçok sorunlarının; benzer sorular üzerinden yeniden ve yeniden anımsanmasının yararlı olacağına ve çözümlere doğru yine ve yine tazelenerek güçlenecek çabalar için “Milas’a iyi gelecek” bir enerji üretilebileceğine dikkat çekmek istiyorum.

Bu vesileyle Kaymakam Sayın Eren Arslan’a teşekkür ediyor ve daha önce ÖNDER olarak ifade ettiğimiz, “ilçemize hoş geldiniz, yeni görevinizde başarılar dileriz” şeklindeki karşılama cümlesini şahsım adına yineliyorum.

Elbette yeni yılı da hep olduğu gibi yine iyi dilekler ve yüksek umutlarla karşılıyor, tüm sevgili yurttaşlarıma sağlıklar, mutluluklar diliyorum ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık