• 27 March 2017, Monday 19:44
A.KemalKaşkar

A.Kemal Kaşkar

‘Kıdemli’ hemşehrilerimiz için daha daha neler neler yapabiliriz?

soru/yorum - A. Kemal KAŞKAR

18 - 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla sevgili yetkililerimiz ve ilgili kurumlarımız, daha çok huzurevi ve hastanelerdeki “yaşlı” yurttaşlarımızı ziyaret ettiler, onlara çiçekler verdiler, onlarla birlikte yemekler yendi, geziler düzenlendi …

Milas Belediyesi de, dün Çöllüoğlu Hanı’nda ilçemizdeki “yaşlı” yurttaşlarla öğle yemekli bir etkinlik düzenledi.

Genellikle yapılanlar bunlar.

Yapılanlar güzel.

Ama, bu tabloya daha geniş bir ufuk çizip öyle bakmak gerek bence.

“Yaşlı” yurttaşlarımızı yaşamla daha çok buluşturacak çalışmalar üretmeliyiz. Örneğin, onları ‘gençler’le buluşturacak etkinlikler de olmalı bunların arasında.

Anılarını anlatabilsinler, önerilerde bulunsunlar, geleceğe ilişkin dileklerini dile getirsinler …

Milas’ın kent belleğine kaydedilebilsinler.

Ne iyi olur …

Milas Kent Konseyi’nin 21 Mart 2017 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında yaptığım konuşmada, ilçemizdeki “yaşlı” / kıdemli yurttaşlarımızla böylesi geniş ufuklu buluşmalar için bir ‘Çalışma Grubu’ oluşturulabileceğine dikkat çekmiştim.

Konuyu, kağıt üzerinde dün sona eren ‘18 – 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nın hemen ardından dile, gündeme getirmek istedim.

Yaparsak olur.

Saygıyla.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık