• 28 November 2017, Tuesday 18:56
FikretÇoban

Fikret Çoban

Serkan Öğretmen’in Kitap Listesi!..

Hayata Dair / Fikret ÇOBAN

Hatırlatarak başlayayım ,unutmuşuzdur belki, geçmişi tez unutan bir belleğimiz var , belki unuttuğumuz için hep azalıyoruz!

2015 yılında Yalova’da dönemin valisi tarafından öğrencilerinin önünde kılık kıyafetinden dolayı hakarete maruz kalan Matematik Öğretmeni Serkan Öz, apar topar dersinden dışarı çıkarılmıştı.

Sonra, üyesi olduğu Eğitim Sen ve diğer sendikaların kendisi için düzenlediği ‘’Öğretmenime Dokunma’’ yürüyüşünde kalp krizi geçirip ölmüştü.

Ne kolay değil mi ölmek sözünü etmek.

Yaşamak ve yaşatmak varken, ölmek ve öldürmek.

Bizim çözülmez yaman çelişkimiz de bu sanırım.

İşte o Yalova Fen Lisesi Öğretmeni olan Serkan Öğretmenin öğrencileri bu yıl hangi üniversitelere yerleşti biliyor musunuz?

Matematik derslerine girdiği 61 öğrenciden 32’si Boğaziçi, ÖDTÜ, İTÜ’yü kazandı.

15 ‘i Tıp Fakültesine, 12’si Mühendisliklere, 2 ‘ si Mimarlık ...

Peki başarının anahtarı ne?

Serkan Öğretmenin öğrencilerine okuttuğu şu kitaplar olmasın!

Bu kitaplar insan ufkunu açan, bilmenin ve öğrenmenin sınırsızlığını çocukların önüne seren kitaplardır. O kitapları okuyan öğrencileri artık bilimden, sanattan, özgürlükten geri alamazsanız, başarı böyle olur.

Bunun başka yolu yok. Gelin Serkan Öğretmenin önerisi üzerine öğrencilerinin okudukları kitapların listesine bir de biz göz gezdirelim .

Hiç olmazsa 42 yaşında yaşadığı bir kahır ve acı üzerine kendisi adına düzenlenen yürüyüşte kalp krizi geçirip ölen Serkan Öğretmen için ...

NOT: Kitap listesi Serkan öğretmenin kendi el yazısıdır ...

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık