• 09 September 2019, Monday 15:50
MehmetSarı

Mehmet Sarı

​​​​​​​30 Ağustos’ta Atatürk’ü anmayan din adamları Kuran’a da uymuyorlar!

Kuranı Kerim’in Hûd Suresi, Kuran’a uymayan din adamlarına “Kıyafetleriniz dini kıyafetler olsa da  içinizdeki kirliliği yok edemeyeceğiniz ortadadır” denmektedir.

Yani, “Bazı din adamları, giyindikleri kutsalın temsilcisi olarak kendilerini gösterse de gerçekte iç dünyalarında neler olup bittiğini iyi değerlendirmeleri gerekir” denmektedir, bu surede. Ki; Atatürk’ün kurduğu Diyanet, 30 Ağustos’ta camilerde okunan hutbelerde Atatürk’ün anılmasını istememiş. Çok yazık değil mi? Utanmazlık olmuyor mu? Hz. Muhammed (S.A.V.) ‘Utanmadıktan sonra, dilediğini yap’ demişken... Demek ki; İslam ahlakının değeri kaybolmayacak niteliklerinden birisi de hayâ, yani utanmadır. Tabiatta bu duygu eğer körelmemişse, insanlar utanma hissini yaşar. Ha, eğer körelmişse, o zaman bu duyguyu yaşamaz; yani utanmaz olurlar. Ahlaken artık yok olmuşlardır. Bunlar, her kötülüğü yapmaya da meyilli olurlar. Peygamberimiz, “Utanma, ahlaklı olmak için çok gereklidir” demiş hadisinde. Gene Peygamberimiz (S.A.V.), “İnsanın hayırlısı, insanlara en faydalı olandır” demiş. Ayrıca, din elçimiz, “İçinizden birisi kendisi için istediğini, mümin kardeşleri içen de istemedikçe hakiki Müslüman olamaz” demiştir. 

Okurlarım, bu Hûd Suresini, yeni yayımladığım Kuran Meali kitabında okuyabilirler. İşte ben de güzel İslamiyet’in ülkemizde yanlış anlaşılıp, yanlış uygulanmaları olmasından, yaşadığımız olumsuzlukları gidermede bir eğitimci olarak faydası olur diye bu kitabımı yazdım. Bu kitabı okuyan okurlarıma, İslam dinindeki noksanları ve ayrıca eğitimdeki yanlışlarımızı da belirtmeye çalıştım.

Bir de kitabımda eğitim ilmine göre, eğitim projemi açıkladım. Velilerim ve yöneticilerim ile öğretmenlerimin, en önemlisi milletvekillerimin, bu projemi inceleyip, hayata geçirilmesine katkıda bulunmalarını, yardımcı olmalarını beklemekteyim.

Bir ülkenin eğitim sistemi iyi değilse, işleri iyi olamaz ve sorunları çoğalır. Bu nedenle, ekonomisi krize girer, pahalılığı yaşar, işsizliği, yoksulluğu artar. Her işin başı eğitimdir. İyi insan yetiştirmedir. İşleri ehil insanlara vermedir.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık