• 14 March 2018, Wednesday 19:30
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Muhalefet partileri de ittifak yapmalıdır bence …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

AKP ile MHP önümüzdeki seçimlere ittifak yaparak girmeyi kararlaştırdılar. Bu durumda muhalefetteki partilerin de ittifak yapmaları zarureti doğmuştur bence ...

Çünkü AKP ve MHP için önümüzdeki seçimler ölüm kalım mücadelesi olarak görülmektedir. Yani seçimi kaybettikleri an sonuçları bitiştir. İşte bu korku onlara ittifak yaptırmıştır. Kurtuluşu ittifakta görmektedirler. Böylece kendileri açısından bu ittifak yararlarınadır.

Ama bu yapılan AKP ve MHP ittifakı ne zaman ki muhalefet partileri de aralarında bir ittifak yapar ve önlerindeki seçime büyük güçle girerlerse, zafer onların yani muhalif partilerin olacaktır.

Demek ki önümüzdeki seçimlere ittifak yapmadan girmek yenilgiyi yaşamak olacaktır. Yani “ya herro ya da merro” yaşanacaktır. Bu, gün gibi aşikârdır.

İşte, görünen köy kılavuz istemiyor. Gerçek durum apaçık görülmektedir. Yani başka çıkış yolu ve gerçek görülememektedir, şu anda …

Bütün mesele aklı iyi çalıştırmak ve sağlam yolda yürümek şart olmaktadır. Ama bu şarta uymayan partiler kaybettikleri zaman gerçeği göreceklerdir. Başlarını o zaman duvarlara vursalar faydası olmaz. Artık, “sür eşeğini Niğde’ye” denir böylelerine.

Unutmamalıdır ki, önümüzdeki seçim ölüm kalım seçimi olacaktır partiler için. Yani partilerin önüne dar bir sırat köprüsü konuyor seçimelerde… Bu sırat köprüsünü de akıllı birlik ve ittifak yapanlar geçebilecektir. Birlikten dirlik ve kuvvet doğacaktır.

İşte bu kuvvet, partileri zafere kavuşturacak ve seçim kazandıracaktır. İktidar da onların olacaktır. Ama ittifakla birlikte sorun çözücü projelerin de halka sunulması ve bir ümit oluşturulması gerekmektedir.

Özetle, önümüzdeki seçimde aklını iyi kullananlar gülecek, iyi kullanmayanlar ise ağlayacaktır.

İşte, muhalefet partileri arasında da acilen bu ittifak çalışmalarını yürütecek heyetleri oluşturulmalıdır. Bu heyetler ittifak çalışmalarına başlamalıdır ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık