• 15 September 2017, Friday 19:52
MehmetSarı

Mehmet Sarı

CHP Eğitim Çalıştayı önemli …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

CHP’nin Eğitim Çalıştayı önemli, çünkü böylece, eğitimdeki yanlışlıklar ortaya çıkarılıyor. Bu yanlışlıkların ülkemize verdiği zararların neler olduğu belirleniyor.

Eski bir Pedagog olarak, bu eğitim çalıştayının ülkemin baş ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve bu bakımdan CHP’nin eğitim çalıştayını önemli bir adım olarak görüyorum.

Bilhassa eğitim programından Atatürk konusunun daha çok çıkarıldığı ve paradan resminin bile çıkartılmasının yaşandığı günümüzde, bu çalıştayı eğitimimiz için yararlı buluyorum.

Ülkemizin ortak bağı Atatürk, tekrar çocuklarımıza benimsettirilmelidir. Bunun için başta öğretmenlerimize Atatürk’ü en iyi şekilde benimsetip, onların da öğrencilerine Atatürk’ü iyi anlatmaları sağlanmalıdır.

Nutuk kitabını öğrencilerine iyi okutmalıdırlar. Anlamalarını sağlamalıdırlar.

Bir ülkenin baş işi eğitim sorununu halletmek, eğitim ilmine göre düzenlemektir. Çünkü eğitim ilmi, eğitimin çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre uygulanması gerektiğini vurgular. Ayrıca Cumhuriyet, akıl ve bilim yolu olduğuna göre eğitim ilmine göre ilk öğretmenlerin anne-baba olmasından her il ve ilçede Aile Okulları açılmalıdır. Böylece eğitimin temeli ailede atılmış olacaktır.

Yani, en başta anne-babalar eğitilmelidir. Çünkü ilk öğretmen onlardır.

İşte bugüne kadar eğitimde baş sorunumuz anne - babaları tam anlamıyla eğitemeyişimizdir. Ayrıca eğitim ilmine göre daha yapılacak çok işimiz vardır. Öğretmenleri eğitim ilmine göre nasıl eğiteceğimiz, uygulamayı nasıl yapacağımız saptanmalıdır. Bir de her okulumuzda rehberlik ve araştırma merkezi kurulmalıdır.

Böylece öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine göre eğitilmesi sağlanacaktır. İşte bunlar olunca eğitimimiz tam anlamıyla uygulanmaya başlanmış olur. Demek ki, CHP Eğitim Çalıştayı ile eğitimimizi, eğitim ilmine göre düzenlemiş oluruz. Bu bakımdan CHP’yi alkışlıyorum.

Ülkemizin baş sorunu eğitim noksanlıklarıdır. Eğitim uygulamaları ne yazık ki akıl ve bilim yolundan saptırılmış, eğitim dinselleştirilmiştir. Ülkeyi yönetenler, kindar ve dindar nesil yetiştireceklerini açık açık ifade ediyorlar.

Dinselleştirilen ve İmam Hatipleştirilen eğitim programından bir de Atatürk çıkarıldı. Bu kadar yanlışlık neden?

Atatürk konusunda yapılanlar ülkemize en büyük kötülüktür. Oysa Atatürk, ülkemizin ortak değeridir. Yani Atatürk, ülkemizin birlik ve dirliğine değer katan kişidir.

CHP Eğitim Çalıştayı, ortak değerimiz olan Atatürk’ü tekrar ülkemize kazandırmalıdır. Çünkü Cumhuriyet değeri Atatürk ile bütünleşmiştir. Ne yazık ki ders kitaplarında Atatürk konuları azaltılmış olarak verilmekte … Bu durum son derece yanlıştır.

CHP Eğitim Çalıştayı’nda bu durum giderilmelidir. Giderileceğine de güvenim tamdır. Çünkü CHP’yi kuran Atatürk’tür. Cumhuriyeti kuran ve bize emanet eden de Atatürk’tür ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık