• 12 January 2018, Friday 19:35
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Ne oluyor bu beylere, kadınlara ve Diyanet’e?

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Bir yerde ‘kadınlara renkli otobüs’ reklamı yapıyor erkekler. Bunu kabul eden kadınlar bu girişime imza atarak katıldıklarını belirtmişler. Bu beylerin ve kadınların otobüslerde bir arada yolculuk yapmak istememeleri neden acaba? Erkeklerle kadınların aynı otobüste yolculuk etmesi neden kötü acaba? Erkek ile kadın arasında yeni bir hastalık mı var ki bir araya gelmek istemiyorlar?

Toplumumuzda erkek ve kadınlar; tarlada, işyerinde her yerde birlikte çalışıyorken ne oldu da bu değişiklik isteniyor? Acaba bir hastalık mı sardı kadın ve erkeklerimizi?

Ama günümüzde böyle bir şey yok hayatımızda bence …

Ne oluyor da kadın-erkek birbirlerinden kaçmaya başlıyor yapılanlarla?

Doktorlarımız bu ayrılışı benimseyenleri muayeneden geçirmeli, psikolojik rahatsızlıkları varsa tedaviye almalıdır.

Cumhuriyetten önce ülkemizde kız ve erkekler ayrı sınıflarda ders görürlerdi. Cumhuriyet bunu yok etti. Acaba toplumumuzun başına bunlar, yine İslam’ı yanlış anlamaktan mı geliyor yoksa?

1960’lı yıllarda Bitlis’te İlköğretim Müfettişi olarak köy okullarına gittiğimde, okulların hiçbirinde bir tek kız çocuğu göremiyordum. Öğretmenlerime sorduğumda, “bölgedeki şıhlar, kızlarla erkeklerin bir arada olmasının dinen namahrem olduğunu söylemelerinden dolayı halk da göndermiyor” dediler.

Ancak 10 - 12 yaşındaki kızların başlık parasına satışını yaptırıyorlardı. Bunun sonunda kızlar töre sonucu ebeveynlerine kaçardı 18 yaşlarına gelince. Kız ailesi, ailenin en küçük erkek evladına, ablasını öldürmesini emreder o da öldürürdü. Buna da ‘töre cinayeti’ deniyordu.

Bu yıllarda da kadın cinayetleri artıyor.

Kadın ve erkeklerin özel otobüs isteği, İslamiyeti yanlış anlama ve uygulamaktan mı oluyor acaba?

Diyanet İşlerimizin, kız çocuklarının 9 yaşında evlenebileceğini belirtmesi şaşılacak bir durum değil midir? Ki, 9 yaşındaki bir kız evliliğin sorumluluğunu yerine getirebilir mi? Sonra, doğuracağı çocuğa iyi bakabilir mi?

Diyanet İşleri gibi bir kurumun bu akıl dışı olayı normalmiş gibi yazması şaşılacak bir durum olmuyor mu? Bunu durduracak bir kanunumuz yok mudur?

Bu mantık dışı uygulamalara, dindarlaştırılan eğitimimiz mi neden olmaktadır?

Yani Laik eğitimi bırakmamızdan mıdır?

Ayrıca Atatürk, Diyanet İşleri Kurumunu, İslamiyet’in yanlış anlaşılmasının ve yanlışlıkların önünün alınması için, halkın gerçek İslamiyet’i bilmesini ve uygulanmasına alışması için bu Diyanet teşkilatını kurmuştur ki, İslamiyet’ten önce kız çocukları babaları tarafından toprağa gömülürdü. Bunun yapılmasının amacı kadının kötülük yapacağına inanılmasındandı. Korkarım İslamiyet’ten öncesi kadına yönelik yanlış anlayış ve uygulama tekrar uygulanacak?

Bana böyle dedirten kadın ölümlerinin artmasıdır ki, ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ denmiş Kur’an’da… Yani, anne ayağını kaldırır ve bizlerin cennete girmesine müsaade ederse girebileceğimiz belirtilmiştir.

Özetle, erkek ve kadın birbirine muhtaçtır doğal olarak. İnsanlığın devamı bu iki varlığa bağlı bulunmaktadır. Bu iki varlığın birbirini sevmesi ve aşk ile birleşmesine ihtiyaç vardır dünyada …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık