• 18 March 2017, Saturday 2:54
MehmetSarı

Mehmet Sarı

‘Kadının Değeri’ yok maalesef!

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Bu yazımı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yazma amacım, eğitimcilik hayatımda hep tanık olduğum, dinimizin yanlış anlaşılıp uygulanarak, İslam ülkelerinde kız çocuklarının okutulmamasına dikkat çekmek içindir.

Bu durumun, “namahrem” aldatmacasıyla sözde din adamı geçinenlerce hayata geçirilmesine tanık olmuş birisi olarak hem Atatürk Türkiye’sinde hem de böyle bir şeyin olmasını asla istemeyen gerçek İslamiyet’te kadına yapılmakta olan haksızlıkları, artarak reva görülen şiddet ve öldürmelerden kurtulmamız için ‘Dünya Kadın Günü’ yazdım bu yazımı. Bu kötü gidiş durdurulsun, karanlıklara bir aydınlanma gelsin diye…

her şeyden önce, ‘İlk Öğretmen’ annedir. Anne olmasa hayat olmazdı. Hatta sağlıklı ve iyi insan yetişmesi mümkün olmazdı. Örneğin sağlıklı nesiller, çocukların iki yıl anne sütü içmesine bağlıdır. Anne olacak kız çocuklarını ve anneleri okutmazsak bu olabilir mi, bir düşünelim …

İşte bunun için eğitim ilmi bu nedenle şehir ve ilçelerde ‘Aile Okulları’ açılmasını istiyor. Çünkü eğitimin temeli ailede atılır. Sonraki eğitimler bu temel üzerinde yükselebilir ancak. İşte bunlar olursa, Dünya Kadınlar Günü kutlanmalarının bir değeri ve anlamı olabilir. Şu anda yeterli olmuyor maalesef.

Demek ki, eğitimin temeli ailede atılmadığından bugün kadınlarö yönelik şiddet, öldürme her geçen gün artıyor ne yazık ki. Kur’anımızda; “cennet anaların ayağının altındadır” sözünde anlatılmak istenen, “Ana ki, ayağını kaldırır da girilmesine müsaade ederse cennete girilebileceği”dir.

Ama dinimizin yanlış anlaşılıp uygulanması yüzünden kızları okutmamak, başlık parasına kendisinden yaşlılara 10-12 yaşlarında satmalar ve çok kadınla evli erkeklere verilmeler gibi şeyler ilkelliktir ve çok büyük haksızlıklardır.

21’inci yüzyılda dünya Mars’a giderken şu İslam ülkelerinin halâ daha kadına değer vermemesi, imam nikahıyla ve çok kadınla evlenmeler dinimize öyle büyük zararlar vermektedir ki …

İşte, bu gibi akılsızlıklar İslam ülkelerini geride bırakmakta, kamu malına zarar verme ve kul hakkı yemeleri de çoğaltmaktadır. Kur’an’da tarikat ve cemaat yokken varmış gibi İslam ülkelerini ve Türkiyemizi bunlar sarmaktadır. Bu başka bir din oluşturmaya girişmektir bence. İşte bu tarikat ve cemaatlerden Türkiyemizde bile elli kadar olduğu söylenmektedir. Şimdilerde FETÖ bitti deniyorsa da yerini başkaları alıyor maalesef.

İşte, bütün bu nedenlerden ötürü ülkemizde de Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, havanda su dövmek gibi olmaktadır ne yazık ki ...

(8 Mart 2017)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık