• 30 June 2018, Saturday 19:30
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Ülkemde soğan, piyasanın önderi …

Mehmet SARI –

 

Soğan önder, ama patates de ona yakın… İkisi de koşturuyorlar. Kimse dokunamıyor. İkisinin fiyatı da el yakıyor. Bunlara dokunulmuyor. Bunlar insanlardan uzak duruyor, el sürülmüyor.Eskiden bunlar ayaklar altında ezilirdi.Pazarda fiyatı düşük, bolca yenilirdi.İkisi de insana faydalı yiyecekti.Ne oldu da piyasanın başına geçti?

Bunları, insanlar alamaz, el sürülemez oldu ama yetkililer çareyi yine ithalatta buldu.

Oysa soğanın, patatesin memleketi Anadolu’ydu.İşte, desteksiz çiftçi nefes alamaz oldu. Bu durumda kim suçlu? Soğanı piyasa başı kim yaptı? İnsanları gıda noksanlığı sardı, keyfi kaçtı. Soğan ve patates de vitamin vardı, yenmez oldu. Böylece insan direnci kırıldı, sağlığı bozuldu.Bu sefer vitamin hapları içmeye başlanacak ama bu haplar da gitgide cep yakacak.

Gelin aklımızı başımıza alalım! Çiftçiye destek olalım.

Böylece soğan ve patatesi bol miktarda ekelim, pazara salalım.

İşte o zaman soğan ve patates bollaşır, piyasanın kralı olmaz. Pazarda gülüşür! Bunlar gülüşürse, insanların yüzü güler.Böylece sağlığına kavuşur, gürbüzleşir.

Eskiden ülkemiz insanı dışarıdan bir şey almazdı.

Ülkede yetişen, insanlara yeter, artardı.

Ne oldu da bu duruma düştük denirse, iyi yönetici yokluğu ensemize demirlemişse, bunu da yapan halkın kendisi olursa olacak budur!

Yani yapacak yoksa, bu yoklukları daha çok yaşar, gideriz.

Ah-vah ile gün geçirir, dövünür dururuz.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık