• 24 January 2018, Wednesday 19:10
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Halkım, artık gör gerçekleri …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Çocuklarınız eğitim ilmine göre okumuyor. Sorgulayın… İyiye giden olamıyorlar. Geçmişini iyi bilmediklerinden geleceğini de tam göremiyor. Gelecek adımlarını bilerek atamıyor halkım.

Eğitimimiz, akıl ve bilim dışı olup, dindarlaştırılmaya götürülüyor. Gerçek yolu gösterecek olan Atatürk yolundan gün geçtikçe ayrılıyoruz. İşte bu nedenle bağımsızlığımızı kaybediyoruz. Hatta beslenmede ihtiyacımız olan tüm gıda ürünlerini bile dış ülkelerden alır olduk ki, bundan 30 - 40 yıl önce bunları dışarıdan almıyorduk. Kendimiz karşılıyorduk. Yani beslenme için kendi ülkemizde yetiştiriyorduk.

Bir de demokrasi, özgürlük değerlerini eğitim ile gazetecilikle geliştirirken, bu iki konuda da dünyanın en geri ülkesiyiz. En çok gazeteciyi hapseden ülkeyiz.

Ayrıca bilim adamı yetiştiremiyoruz. Yani geleceğe ışık tutacak, önderlik yapacak insanlar üretmede noksanımız çok. Olanları da öne geçirip değerlendiremiyoruz.

Değerlendirmede topraklarımızı küçük parçalar olarak bırakarak, israf edilmesi ve yeterli değerlendirilememesi ne yazık ki yaşanmaktadır halkım… İşte bu gerçekleri gör artık!..

Bunları görmenizi çok arzuluyorum. Artık bu gerçekleri görebilirsek, geleceğimiz aydınlık olacaktır halkım. Bu da eğitimle olabilir ancak…

Bu arzumu bana veren Köy Enstitüsü’dür. İşte köy enstitüleri kapatılmasaydı bu gerilikler asla olmazdı.

Bugün en çok kadın öldüren ülke biziz dünyada… En çok kızlarını okutmayan da biziz halkım…

En çok demokrasi dışı yaşantı maalesef bizim ülkemizde bulunmaktadır. Bu olumsuzluklar demokrat olmayan ve paralı olan eğitim sisteminden ileri gelmektedir. Dünyada düşmanlarımızı çoğalttık. Bu, dış politikada yanlışlığımızı gösterir. Kadın milletvekilimiz az. Atatürk, ‘Cehaletle savaşı kazanacağız’ demişti ama halâ tamamen kazanamadık.

Ülkenin bazı yerlerinde 10 - 12 yaşındaki kızlarımız evlendirilmekte ve para ile satılmaktadır.

Ayrıca medeni nikâh mirasından kadınlarımız tam olarak faydalanamamaktadırlar.

Ülkemizde tarikat ve cemaatler çok sayıda bulunmaktadır ki, medeni kanun miras hakkı vererek, kadına ekonomik bağımsızlık getirmişti. Bu cumhuriyet nimeti, bazı bölgelerimizde verilmemektedir.

Ayrıca bazı bölgelerimizdeki Şıhlar, kız çocuklarının okula gitmelerini namahrem diye engellemektedirler. Bu kişiler halktan üretim için pay almaktadır. Ayrıca bu tarikat, cemaat ve Şıhlar çevrelerinden oy destekçiliği de yaparak, demokrasiye zarar vermektedirler. Bunlar ayrıca İslamiyet’i yanlış anlatıp yanlış uygulattırıyorlar, uyguluyorlar.

Bu tarikat ve cemaatlere ait yurt ve kuruluşlar, devletçe daha çok desteklenmektedir. Kontrolsüz tutulmaktadır. Bunların öğrencileri Atatürk ilkelerine ters anlayışta inanç ediniyorlar genellikle… Ülkemize zarar veriyorlar.

Hayvan (sığır) yetiştirmesini tam bilemiyoruz ve et yiyemiyoruz. Bir de insanı iyi eğitemiyoruz. Yetiştirdiklerimiz ülkeyi ve bizleri iyi yönetemiyorlar. Bir adım ileri bir adım geri gidiyorlar. Havanda su döğüyor, yalan söylüyor, kul hakkı yiyorlar. Ama haram yediklerini hiç bilmiyorlar. Sözde İslam görünüyorlar ama İslam’ın ne olduğunu bilmiyorlar, yahut uymuyorlar.

Ne yazık ki İslamcılık oynuyorlar! İnsanları kandırmak için… Dünyada işlerini yürütüyorlar ama ahireti düşünmüyorlar. Başlarına gelecekleri hiç anlamıyorlar. Yani gafiller!

Halkım, sizler böylelerine alet olmayın, fırsat vermeyin. Sonra siz de yanarsınız. Oyunuzu verirken çok iyi düşünün. Kötülere oy vermeyin, iyilik ve kötülükler sizlerin ellerinizdedir. Bunu iyi bilin …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık