• 01 June 2018, Friday 19:23
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Kırcağız Köyü’ndeki öğrencilerimden isteğim …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Köyüm Kırcağız’dan bu seçimde CHP’ye daha çok oy istiyorum.Bunu istememin nedeni; Cumhuriyet değerlerini yok etmek isteyenlerin ortaya çıkması ve köylülerin dış malların olumsuz etkisinde daha çok kalması sonucunda ezilmelerinin artması, çocuklarının da yüksek okullara girmelerinin zorlaşmasıdır.

Bu beklentimin temelinde, öğrencilerime verdiğim hayati bilgilerin onlara kazandırdığını düşündüğüm aydın birer insan olma vasfı bulunmaktadır.Aydın insan a çıkarını iyi görür ve ona göre seçimde oyunu iyi kullanır, geleceğinin iyi olmasını sağlar.

Doğduğum köy olan Kırcağız, çok köyden önce okula kavuşmuş bilgi sahibi olarak aydınlanmış bir köydür.İşte böyle bir köyden, seçimlerde Atatürk’ün kurduğu partiye daha çok oy çıkması gerekir.Kırcağızlılar da hep bunu yaptı seçimlerde.Ama bu seçimde daha çok oy istiyorum onlardan.

Bir de köyümün çocuklarını okutan, kendi köylerinden olan ve yetişen öğretmenlerin olması ayrıca büyük bir kazançtır köyüm için.

İşte, Kırcağızlı olarak uzun yıllar bu köyde öğretmenlik yapıp köyüme hizmet etmiş birisi olarak öğrencilerimizden önümüzdeki seçimde CHP’ye daha çok oy istemem hakkım değil midir? Çünkü ben bu partinin Milli Eğitim Bakanı olan Hasan Ali Yücel ile ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un eseri olan Köy Enstitüsünde okudum, öğretmen oldum. Sonra da Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji bölümünü bitirerek İlköğretim Müfettişi oldum.

Böylece vatanımın güzel bir köşesi olan Bitlis ilinin Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde 4 yıl süren müfettişlik görevimden sonra Muğla ili ilkokullarında emekliliğime kadar bu görevimi sürdürdüm.

Yani 1942 yılında başarı ile Kırcağız Okulunu bitirmem sonucunda Kızılçullu Köy Enstitüsüne öğrenci olmam beni bugünlere getirdi. Böylece mutlu hayatımı yaşattı. İşte bu nedenlerden dolayı 1974’te emekli olarak Muğla ilinde CHP’den milletvekili aday adayı oldum. Seçime katıldım. Böylece eski bir CHP’li olarak da bu talebimi yapıyorum.

Kırcağız ve tüm köylülerim, bu iktidar döneminde 200 liramız mum gibi eridi, 46 lira seviyesine indi. Bunun nedenleri; Türkiye’nin artan borçları.Sermaye girişi de yavaşladı. Yüksek enflasyon ve cari açık, iktidarın yanlış siyasi konuşmaları, OHAL uygulamasının sürmesi, hukuka duyulan güvenin eksikliği sonucu belirsiz seçimler, komşularla olan kötü ilişkiler, ABD ile İran arasındaki gerilim, petrol fiyatlarındaki hızlı tırmanış sayılabilir köylülerim.

Ayrıca köylülerim, seni besleyen topraklardır.Ama topraklarını erozyon alıp götürüyor denizlere.Böylece toprakların kıraç, verimsiz kalıyor.İktidar bu yok oluşa karşıdan bakıyor.Senin aç kalmanı görmüyor, seni aç bırakıyor. Seni besleyecek kooperatifleri desteklemiyor .Onları da cansızlaştırıyor. Üretici girdi fiyatlarının pahalı olmasından senin ürünün para etmiyor.Senin malın için soğuk hava depoları, konserve fabrikaları, kurutma tesisleri yapılmıyor. Barajlar sana tam hizmet etmiyor. İşte bunlardan iktidara hesap sorman gerekiyor ve oy vermemen şart oluyor.Bunu yapamazsan senin ezilmen, aç kalman sürecektir.

Unutma bu öğretmenin sözünü köylülerim.

Artık uyan, çıkarlarını iyi gör ve ona göre oyunu ver diyor öğretmenin ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık