• 28 March 2017, Tuesday 19:38
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Ege İhracatçılar Birliği’ne Çağrı

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Milas Önder gazetesinde, zeytinyağımızın Birliğiniz tarafından Japonya’da tanıtıldığını okudum. Zeytinci olarak sevindim. Haberde, yönetim kurulu başkanımız 2015-2016 sezonunda zeytinyağı rekoltesi azlığından yakınmış. Demek ki zeytin ve zeytinyağı üretiminde de -çok şeyde gerilediğimiz gibi- gerileme olduğuna bu kuruluşumuz da tanık olmuş.

Baş gelirini zeytincilikten alan Milas ilçemizde, 13-15 yıldır zeytin mahsulü az üretilir oldu. Halkalı leke denen hastalık başta bu verimsizliğe neden olmaktadır.

Milas zeytincileri olarak bizler, zeytinlerimize musallat olan bu hastalığa çare bulunması için, şahsi girişim ve basın aracılığı ile ilgili kurumlardan taleplerde bulunduk. Ama maalesef bu derdimize bir çare bulan yok halâ, ne devlet kuruluşlarından ne de sivil toplum önderlerinden ...

Biz zeytinciler, başta zeytin ve zeytinyağı üretiminin bugünkü gerilikten kurtulmasını bekliyoruz. İşte bu beklentimizle, şimdi de Ege İhracatçılar Birliğimize bu çağrımızı yapıyoruz.

Milas zeytincilerinin bu büyük derdini böylece yetkili makamlar da duyar diye umuyoruz.

Bu büyük derdimize bir deva bulunmasına yardımcı olursanız, Milas zeytincileri size minnettar kalacak; sonuçta tarım gelirimiz artacak, ihracatımız çoğalacak, zeytincinin de karnı doyacaktır.

Saygılarımla.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık