• 11 September 2018, Tuesday 20:24
MehmetSarı

Mehmet Sarı

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE OYUMUZU ARTTIRMAK İÇİN ÖNERİLERİM

1.         CHP kendi üyelerinin partimize sıcaklığını arttırmak için başta önseçim yapması şarttır. Bu önseçim delegelerle değil, parti üyelerinin katılımıyla yapılmalıdır.Çünkü üyeler “Bize soran yok ki, neye parti için çalışalım?” diyorlar.Yani önseçim yapılmasını istiyorlar.

2.         Her ilin vatandaşı aynı il ve ilçelerde siyasal görev almalıdır. Yabancı kişiler doğdukları ilde görev almalılar, seçime katılmalılar, bazı kişiler yabancı oldukları illerde aday oluyorlar ve oradan seçiliyorlar.İşin kolayına kaçıyorlar.

3.         Parti örgütünde atama ile insanlar görevlere getirilmemelidir. Atama, demokrasi dışı bir olay yaratmaktadır.Atanan kişiler, daha çok atayan kişinin emrinde olur.Kendi gücü olan yaratıcı yeteneğini ortaya tam koyamaz.

4.         Parti, oyunu çoğaltması için başka partili olan kişileri de çekecek, kendi partisine getirecek davranışlar içerisinde olmalıdır. Örneğin ramazan ayında akşamları, belediyemizin iftar yemekleri verişi gibi adetler, başka partililerin de değer hükümlerine uygun olduğundan, diğer partililer CHP’li belediyelere yakınlık duyuyorlar.

Ayrıca CHP’liler diğer partililerin üyeleriyle karşılaşınca dostça, sıcak bir şekilde karşılamalıdır.Onların işlerine yardımcı olmalıdır ki onları partimize kazandıralım.

5.         CHP yönetimine, yeni bir heyecan olacak olan Muharrem İnce getirilmelidir. %30 oyunu partiye iyi konuşmalarıyla katmalıdır.Çevresinde çok insanı toplayabiliyor.

6.         Muhalefette iken bile partinin gölge kabinesi olmalı, iktidarın olumsuzluklarını nasıl gidereceğini gerçekçi olarak anlatmalı, halkta bir güven yaratmalı ki başka partideki kişiler CHP’ye katılabilsin.

7.         Eski CHP’li, yeni CHP’li şeklinde ayrım yapılmamalı

8.         Delege olmak isteyenlere karşı durulmamalı, seçime katılmalarını engelleyici yollar öne sürülmemelidir.

9.         Vazifelerinde başarılı olamayanlar aynı görevlerde artık kalmamalıdır. Yenileri gelmelidir.

10.       Parti yöneticileri halka inmeli ve insanlarla diyalog kurmalıdır ki partinin oyunu çoğaltabilsinler.

 

Çiftçiler iyi eğitim görseler AK Parti’ye oy vermezlerdi.Çünkü iktidar partisi denizdeki teknelere, vapurlara mazotu 1 liradan verirken çiftçiye 6 liradan veriyor.Çiftçiye destek ise devede kulak iken gene iktidar partisine oyunu vermesi akıl işi değildir. Ayrıca şeker fabrikalarının satıldığı illerin halkı, işsiz kaldı, pancar üretip para kazanamaz olduğu halde oyunu gene AKP’ye verdi. İşte bu eğitim noksanlığının verdiği sonuçtur.Eğitim insanı iyi düşündürür, iyiyi buldurur, çıkarını gösterir, oyunu da çıkarını bilerek kullandırır.

CHP’nin bir noksanı da örgütlenmede mahalle yöneticileri komitesi kuramamasıdır. Örneğin Şanlıurfa’nın 2 milyon nüfusu ve 1,1 milyon seçmeni var. CHP sandık görevlisi ithalatıyla uğraşıyor, hem de seçime 3 gün kala! Bu sebeple 1,1 milyon seçmenden ancak 33 bin 741 oy alabiliyor.

Mitinglerin gösterdiği büyük kitle görev almaya hazır.Yeter ki bu heyecandan parti yönetimi yararlanmayı bilsin.İşte bunu bilecek insanların politikaya soyunması gerekiyor.Bunu başarabilecek insanların parti yönetimine gelmesi gerekiyor.Bu da mahalle temsilcisi görevinin üstesinden gelindiğinde partinin tepesine çıkılabileceğini gösterir.Politik mücadele başka türlü kazanılmaz.Yani örgütten gelinmelidir.

 

Ne yazık ki parti lideri olmuş kişi, kendi memleketinden seçime katılmıyor.Kolay seçileceği ilden aday oluyor ve seçiliyor ve kolayca makama sahip oluyor.Ama dokuz defa kaybettiği koltuğu bırakmıyor.Ne şaşılacak durum ki koltuk sevdasına tutulanların “Bizim partide yeri yok” diyor. Ama partinin yurt çapında oyu gerilediği halde oylarımızı arttırdık, “İktidara koşabiliyoruz”  diyebiliyor.

2011 genel seçiminde “%30 altında oy alırsam çeker giderim” demiş,  %20 aldı, çekip gitmemiş.

2014’te de kaybetti gene, 2015’te “Oylarımız düşerse istifa ederim” demiş.

 

2017 referandumunu kaybetmiş, 2018’te gene yenilmiş ama “Yenilen ‘AKP’“ diyormuş. Ama CHP’nin az oy aldığını hiç söylemiyormuş. Bunları Yılmaz Özdil, Sözcü gazetesinde bildiriyor. Böyle olmaz..Yukarıda saydıklarım, iktidara gelebilmemiz için yapılması gerekenlerdir.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık