• 31 July 2018, Tuesday 19:10
MehmetSarı

Mehmet Sarı

CHP, 1973 Seçim Bildirgesi’nden hareketle yeniden ‘Ak Günler’ demeli …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

 

 

CHP, Cumhuriyetle yaşıttır.

Atatürk’ün; Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ilkeleri doğrultusunda cumhuriyeti kökleştirmekle, Türk ulusunu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne yükseltmekle ve halk egemenliğini her alanda geçerli kılmakla görevlendirdiği CHP, memleketi kalkındırmış, Osmanlıdan kalan borcu ödemiş, 2’nci Cihan Harbi’nin verdiği ağır yükü götürmüş ve ülkeyi harbe sokmamıştır. Fabrikalar kurmuş, tesisler kurmuş, devrimler yapmıştır.

Harbe karşı 2,5 milyon asker besleme ve diğer savaş şartları nedeniyle üretim gerilemesi olmuş, bu yüzden 1950’lerde iktidarı Demokrat Parti’ye bırakmıştır.

Ülkedeki iktidar değişimiyle tarikatçılık, cemaatçilik, şıhlık ve şeyhlikler hızla yayılmış, böylece kafaları bağnazlık ve hurafeler sarmıştır.

Halkın gerçekleri görmesi zayıfladığından, bir de Köy Enstitüleri’nin 1954’te kapatılmasıyla halkın aydınlanması ortadan kalkmıştır.

Sonuçta ülkemde sağ partiler hep iktidara gelmişler… İşte bu yüzden ülke kalkınması olamamış, eğitim laiklikten uzaklaşarak dinselleşmiş, böylece zihinler körleşmiş, iyiyi göremez olmuş seçmenler…

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan ekonomik ve sosyal yapılar bir bir yok edilmiş, tek adam yönetimine geçilerek ülkede ne demokrasi, ne de adalet-hak-hukuk kalmıştır.

Bunun yanında üretim durmuş, pahalılık artmış, ayrıca işsizlik ve yoksulluk çoğalmıştır.

Böylece, halk geçim derdine düşmüş, ülkeyi yabancı bankalar sarmış, halk geçimini birden çok bankadan aldığı kredi kartıyla sağlamaya başlamıştır.

Bu da yetmemiş, sonuçta evini, tarlasını ipotek ederek bankalara borçlanmıştır.Borcunu ödeyemeyince de evi, tarlası icra vasıtasıyla satılmaya başlamıştır.

CHP’nin, 1973 Seçim Bildirgesi’nden hareketle yeniden ‘Ak Günler’ demesi, ülkeyi düştüğü karanlıktan kurtarmak için sol partilerin iktidara gelmesi gerekiyor.

Elbette seçmenin çok iyi düşünerek seçimlerde oyunu “Yeniden Ak Günler” için vermesi, takım tutar gibi parti tutup oy vermemesi gerekiyor artık.

Böylece halk kaderini kendi eliyle çizmelidir.

Bunu bilmeli ve yapmalıdır gün geçirmeden bence…

Ha bunu yapmazsa gelecekte daha çok ezilecek, kara günler yaşayacaktır.

Unutmayalım ki bu geminin içinde milletçe olacağız ve bu karanlığı birlikte yaşayacağız ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık