• 12 September 2018, Wednesday 19:23
MehmetSarı

Mehmet Sarı

HAYATTA BAŞARILI OLABİLMEK İÇİN

 

Her insan doğar, yaşar ve ölür.Her insan doğduğu coğrafyanın kültürünü alır.Kültür yaşam biçimidir.Böylece kültürler de ait oldukları coğrafyadaki insanlarla ileriye taşınır.Bebekleri giydiren, kültürdür.Bilgi ise doğuştan sahip olunmaz.Doğduktan sonra sahip olunan bir şeydir.Yani insan doğduktan sonra bilgi ile donanmaya başlar. Kimi insan çok, kimisi ise az donanır.

Neden bazı insanların daha başarılı olduğu, iç disiplinimizin ne kadar olduğuna göredir? Elde ettiğiniz harika yaşamın anahtarı kendi elinizdedir.Yani öz disiplinin öneminin farkında olun.Kendinize komutlar verin.Kendinizden daha fazlasını talep edin ki çalışma disiplininiz artsın.Böylece tuttuğunuz işte başarınız da artar.Bahane üretmez olursunuz.

Zirveye, adım adım, fedakarlıklara ve zahmetlere katlanarak ulaşılır.Başarılı insanlar mutlu olurlar.Bu mutluluk, onları daha başarılı olmaya götürür.

Başarının koşullarından biri de ne istediğinize karar verip onu isteyerek yapma arzunuza bağlıdır.

Başarıya ulaşmada itici güç, arzularınızdır.Başarının sürekliliği, en yalın yöntemleri uygulama becerilerinize bağlıdır. Başarı için bir plan hazırlayıp hayata geçirmek gerekir.

Her insanın doğuştan gelen yetenekleri vardır elbette, fakat aynı zamanda sonradan kazandığı becerileri de vardır.İşte biz, doğal yeteneklerimizle sadece belli bir mesafeye ulaşabiliriz.Doğal yeteneklerimizin bir sınırı vardır.Bu durumda yapmamız gereken yeteneklerimizi geliştirmektir.Sonradan kazanacağımız becerilerimizi de olan arzumuz ile birleştirerek istediğimiz sonuca ulaştırabiliriz.

İnsanın olup bitenleri bir kenara bırakarak odaklanması gereken şey başaramadıkları değil, neleri yapacakları olmalıdır.

Eğer büyük başarılar elde etmek istiyorsak bakış açımızı değiştirerek başarısızlığı kalıcı bir yenilgi olarak görmekten vazgeçmeliyiz.

İşi şansa asla bırakmayın, iş için etraflıca çalışıp dikkatlice düşünür, araştırır ve uygularsak başarı gelecektir.

Başarılı olma yolunda inat edin. Bunu denemelisiniz. Öylece başarıyı yakalarsınız.

İşinizde başarılı olmak istiyorsanız planlı çalışmalısınız.Hazırlığınızı iyi yapmalısınız.Zamanı durduramazsınız ama zamanı planlayabilirisiniz.

Hayatta başarılı olabilmek için empatik olmamız gerekir.Empati karşıdaki kişinin hislerini anlamaktır.

Kendimizden isteyeceğimiz en önemli şey, “en iyisi olmak” olmalıdır.Belki bu hayal olabilir ama en büyük başarılar hayal edenlerden çıkar.Yalnız hayal etmek yetmez.İstenilen eylemi gerçekleştirmek gerekir.

Bizi başarıdan alıkoyan en güçlü engel içimize sızan korkudur.Vücudumuzun harekete geçmesinin önünde duran en büyük engeldir korku.

Yaşam, başka şeyleri düşündüğümüz andır.Yaşam geçen zamandır.Yaşadığımız her bir günün her saatini, her saniyesini son anınızcasına yaşayın.Yaşam yolculuğunuzdan keyif almak için anda olun.Olumsuzluklardan korkarsanız deneyimlere fırsatınız olmaz.Mutlaka antrenman yapmalısınız. Elbette bilgi, endişeleri yok eden önemli bir faktördür.

İnsanoğlu geçmişten geleceğe giden yolculukta, her daim gelişime açıktır.Her insan geleceğe yürürken ileriye doğru adım atar, birikimlerini ileriye taşır.

Bizler geleceğe yürürken adımımızı atıp ya değerlendiririz ya da ıskalarız.Geleceğimizi etkileyen en önemli etken eğitimdir elbette.Öğrenme, her insanda ve her yaşta yapılabilecek, geçerli bir durumdur.Beceriler, sonradan kazanılabilir. Kendimizi, belli alanlarda daha etkili hale getirmeyi, eğitimler ve denemelerle sağlayabiliriz. Hepimiz belli bir olgunluğa geldiğimizde profesyonel oluruz.Profesyonel olsak da hepimizin hem zaman olarak hem de iş yapabilme olarak belli bir potansiyeli vardır.Kapasitemizi de bilmek durumundayız.Bu sebeple de her işi yapamazsınız.

Çalıştığınız alanın dışında asla çalışmayın.Size yardımcı olacak kişileri bulup onlarla çalışmalısınız.

Yaşadığımız hayattta elbette can sıkıcı durumlar olmuştur. Bunlar bizi etkilemiş olabilir ama yenmesini bilmeliyiz. Sabırlı olalım.

Çalışma programınızı günlük veya haftalık olarak düzenleyip takip edin.Bu şekildeki bir çalışma ile hayatınızı daha değerli hale getirebilirsiniz.Sorumlulukların başladığı yerde özgürlük biter.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık