• 15 April 2017, Saturday 3:22
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Ey Türk milleti ayağa kalk artık!

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Yetkini bil artık.

Yetki, kayıtsız şartsız milletindir emrini dinle artık. Emperyalistler tek adam yönetimi istese bile, Millet olarak sen bunu isteme, hayır oyunla reddet gitsin!..

Çünkü ülkeleri tek adam yönetirse, istediklerini yaptırmaları kolaylaşır emperyalist ülkelerin. Tek adam rahatlıkla kandırılabilir, aldatılabilir ama parlamentoyu, yani çok insanı ulusal çıkar dışına adım attırmanın, yanıltmanın asla mümkün olamayacağını emperyalistler çok iyi bilirler.

Tek adam yönetiminde demokrasi ve meclis olmadığından, tek insanı kandırma kolay ve mümkün olur. Ama meclis olursa akıl akıldan üstündür ilkesiyle, insanlar  toplu düşünceyle daha iyiyi, daha iyi ulusal yararı bulurlar, bulmuşlar da..

Örneğin 1 Mart 2003’te ABD bizim ülkemize Irak istilasında kuvvetlerini yığmak ve buradan Irak’a yürümek istemişti. Ama TBMM bu teklifi kabul etmedi. Irak’ta olan ölüm, zulüm ve kötülüklere ortak olmadı.

Irak’a bizden giremeyen ABD, başka yerden girdi. Askeri istilasını uyguladı, halâ süren kötülüklerini sürdürüyorlar.

Demokrasi diye Irak’a giren ABD’nin, milyonlarca insanın ölmesi, milyonlarca kadının tecavüze uğraması, Irak’ta yıkılan düzenin halâ aynı durumda sürmesi, emperyalizmin gerçek yüzünü gösteriyor.

Bu tarihi gerçeği görerek 16 Nisan’da tüm vatandaşlarımız sandığa gidip hayır oyu verecektir.

Çünkü bu halk ekonomik sıkıntıda, hukuksuzluk ve güvensizlik içinde yaşadığından, bu gerici anayasaya hayır oyu verecektir, bundan eminim.

Hayır oylarının çok olması beni sevindirirken bir de beni demokrasi için göreve çağırıyor, geleceğin daha iyi olabilmesi için yapacağınız var diyor.

İşte bu çağrı da Atatürkçülere, daha bağımsız ve özgür yaşam için hepimize görev ve sorumluluk yüklüyor. Dinselleştirilmiş, ilim dışı ve ezberci eğitimi, yeni politik girişimlerle biatçı düzeni yok ederek, gerçek demokratik laik düzeni yeterli kurabilmek için, biz Atatürkçülere de görevler yüklüyor.

Bence başta; yazboz tahtasına çevrilen eğitimi, eğitim ilminin istediği yönde düzenlememiz, eğitimi çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre programlamamız şarttır.

İkincisi ise; parti içinde demokrasi olmalı, atama ile bir makama kimse getirilmemeli. Önseçimler delegelerle değil, tüm parti üyeleriyle yapılmalıdır gerçek demokrasi için …

Sonra her ilin milletvekili, aynı ilden partililerce belirlenmelidir. Ayrıca her milletvekili olacak olan doğduğu ilden seçilmelidir. En önemlisi parti başkanı ve yöneticileri, 2-3 seçimde iktidar olamamışsa makamlarından ayrılmalı, yerlerine yeni isimler getirilmelidir.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık