• 26 May 2018, Saturday 19:29
MehmetSarı

Mehmet Sarı

‘Tamam’ diyebilmem için …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi 

Bana emekli olarak hakkım verilmedi.Ben çiftçi iken, deniz teknelerine mazot ucuza verilirken bana pahalıya verildi.Ürettiğimde girdi fiyatları çok arttı ama malım para etmedi.Yabancı malları ülkemi istila ederek benim gibi çiftçileri boğdu, ekmeğimi azalttı.Samanı bile dışarıdan alır olduk. Ayrıca et yiyemez olduk, gıda noksanlığı yaşamaya başladık. Pahalı olduğundan birçok gerekli gıdayı alamaz olduk.

Dışarıdan gelen GDO’lu gıda maddelerini yememizden, insanı devamlı hasta eden hastalıklara düştük. Ömrümün sonuna doğru yaşamım bana zehir oldu, acı çekiyorum.Mutlu bir yaşamım maalesef yok.

Emekli öğretmen olarak ülkemde uygulanan eğitimin akıl ve bilimden uzaklaşmakta, dinselleşmekte olduğunu görerek üzülüyorum.Neden laik eğitimden uzaklaşıyoruz diyorum.

Bunun, eğitim alan memleket evlatlarına en büyük kötülük olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca, öğrencileri istemediği halde üniversiteleri neden bölüyorlar?Neden bu öğrenciler sevdikleri okuldan uzaklaştırılarak derslerine soğutuluyor, motivasyonları neden bozuluyor?

Böylece geleceğimiz olan evlatlarımız eksik eğitim almış olmuyor mu ?

Sonra, gelelim şeker pancarı üreticisinin fabrikalarının hiç uğruna satışına … Pancar üreticisinin “Fabrikamızı satmayın!” diyerek gösteri yaptıkları neden görülmüyor.

Emeğin ve alınterinin, üretimin memleket için önemi neden unutuldu!

Eskiden memleketimiz dışarıdan tarım ürünü almazdı.Ürettiği kendine yeterdi, dışarıya muhtaç olmazdık.

Ne oldu ülkemize?..

İşte, yukarıda saydıklarım, ülkemizin kötü yönetilmesinden ileri gelmektedir.Ayrıca kul hakkı yemeler oluşmaktadır.Hakkı yenen insanlar yaşamdan mutluluk duymamakta, huzursuz bir durum yaşamaktadırlar.

Çok vatandaş borç içinde yaşamakta, banka kartları ile karın doyurmaya çalışmaktadırlar. Tarlasını, öküzünü, ineğini satmaktadırlar.

İcra daireleri alacaklarla dolup taşmaktadır.

Hukuk mahkemelerinde dosyaların çoğalmasından dosyalar salonlara taşmaktadır.Böyle bir ülkenin haline iyi denebilir mi?

Ha, iyi değilse bu duruma çare bulamayan yönetimler değil mi? Yahut sebep olan onlar değil midir?

Öyle ise bunlar için ‘tamam’ denebilir mi?Yoksa hesap sorularak yedikleri kul haklarının ödetilmesi yoluna gidilmesi daha hakça olmaz mı?

İşte bu olursa ben o zaman ‘tamam’ derim.

Çünkü benim kul hakkım yendi.

Allah, Kuran’ında, “Benim yanıma kul hakkı yemiş, olarak gelmeyin; şayet gelirseniz ben karışmam, kul hakkını alacaktır” demektedir.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık