• 30 November 2019, Saturday 7:59
MehmetSarı

Mehmet Sarı

MİTSO’YA TEŞEKKÜR..

Öğretmenler gününde, gelenekleşen toplantılarında biz yaşlı öğretmenleri bir araya getiren MİTSO’ya teşekkürlerimizi sunarız.
Bu centilmen ve karşinas hizmetleri sonucu biz eski öğretmenlere moral verdiler. Ayrıca bu davranışlarıyla, eğitime ve öğretmenlere de değer verdiklerini gösteriyorlar. Her başarı ve iyiliğin eğitim sayesinde olduğunu, bu hizmetleriyle belgeliyor ve ortaya tarihi eser gibi koyuyorlar. Unutulmamak üzere..
MİTSO’nun düzenlediği öğretmenler günü toplantısında biz öğretmenlere saygı ve sevgisini bildiren MİTSO Başkanı Reşit Özer’in övgü dolu konuşması sonunda ben de kendilerine ve topluma hitaben bir konuşma yaptım. Konuşmamda kendisinden bir talebimin olduğunu bildirdim. Yeni yayınladığım kitabımı göstererek, bu kitabımda belirttiğim eğitim ilmine göre eğitim projesinin nasıl hayata geçirilebileceğini anlattım. 
Ancak ülkemizde bu eğitim projemdeki illkelerin kabul edilip uygulanması ile sorunlarımızın biteceğini ve çocuklarımızın ilgisine, yeteneklerine göre bir eğitim verildiğinde öğrencilerin başarılı olacaklarını belirttim. 
Bu eğitim projem uygulanırsa, çocuklarımızın ilk öğretmenleri olan anne ve babaları için her il ve ilçelerde aile okulları açılacağını, böylece çocukların iyi beslenmesi ve çocuk psikolojisine göre eğitimlerinin gerçekleşeceğini belirttim.
Böyle bir eğitim sonucunda öğrencilerimizin de artık başarısız olamayacağını ileri sürdüm. Çünkü çocukların yaradılıştan getirdiği yeteneklere göre eğitim uygulanınca, başarısız olmaları mümkün değildir, diye açıkladım.
Ayrıca öğretmenler bu yönde eğitilecek ve her okulda Rehberlik ve Araştırma Merkezleri kurularak, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri tam belirlenmiş olacağından, buna göre eğitim verileceğinden, öğrencilerin başarısız olmaları asla mümkün olamayacaktır, dedim.
Bugünkü eğitimin ise ilim dışı ve dinselleştirilmiş olması nedeniyle öğrencilerin başarısız olduklarını vurguladım.
MİTSO yönetimine, bizlere verdiği değer ve düzenledikleri toplantı nedeniyle tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık