• 21 September 2018, Friday 20:26
MehmetSarı

Mehmet Sarı

CHP’de Delege Yarışı Haliyle Olacak!

Mehmet SARI

CHP seçimlerde hep muhalefette kalır, en son seçimde de oy kaybeder ve üyelerin tümden iktidar olma ümitlerini yok ederse yönetimi değiştirmek  ve aktif oy arttırıcı bir yönetimi bulmak amacıyla olağanüstü kurultaya gitmeden başka çaresi mi kalır? Parti tüzüğüne göre kurultayı toplamaya girişmesinde yapılacak başka yol mu kaldı ki, ne yapılsın? Hep muhalefette kalmayı tüm partinin üyeleri kabul mu etsin? Yoksa “Dursun” deniyor üyelerce.Ayrıca her seçimde başarısız olmanın ruhsal ezikliğini yaşamakta olan üyelerin ruhsal travmasını ya da durumunu hiç düşünmüyor musunuz?Sinirleniyor, moralleri bozuluyor, ne söylediklerini bilemez oluyorlar. Sonra hep dedikleri, “Bu kadar seçim kaybedenler, koltuklarında mı oturur böyle vurdumduymazcasına?” diye feryat edenler var üyeler içinde… Bunlar ki esas CHP’li insanlar, istekleri iktidar olmaktı ancak ne yazık ki CHP iktidarın çok olumsuz durumları varken bile her seçimi kaybediyor ve oyları da geriliyor maalesef.CHP’nin kaybetmesi, üyelerin zorlarına gidiyor.Kötü bir iktidar varken nasıl oluyor da seçimde oy kaybediyorlar, seçimi kazanamıyorlar?Ama konuşmalarında “Şöyle çalıştık, böyle konuştuk seçimde diye nutuk atıyorlar.” diyorlar.Bu ne lahana ne de turşu yemek oluyor ki, “İnsanı şaşırtıyorlar.” diyor üyeler.

İşte CHP yöneticileri, görev ve sorumluluklarınızı biliyorsanız kendiniz olağanüstü kurultaya gitmeliydiniz.Böylece görevlerinizi daha ehil kişilere bırakıp daha demokratik bir davranış sergilemiş olurdunuz, deniyor.

Ayrıca belki partinize de bir hizmet etmiş olurdunuz gibi geliyor bana... Gene partimizi seviyorsanız kurultay toplamak isteyenlere bir söz söylemeden tüzüğümüze göre gerekeni yapıp sonuçlandırmak hepimiz ve partimiz için çok faydalı olur.

Bir de genel başkan yardımcısı, televizyona çıkıp İnce yanlılarının yeterli imzayı bulamayacağını söylemesi hiç demokrat değil ve karşı bir davranış oluyor bence.

Hep demokrasi dersini veriyoruz başkalarına ama kendimize gelince oralı olmuyoruz haliyle…

Demokrasi bir yaşam biçimidir.Ya yaşanılır ya da hiç yaşanmaz.Yani sözde kalır, yahut da uygulanması asla olmaz.Yalnız demokrasiyle avunur gideriz ama elimiz boşta kalır, bir tuttuğu olamaz, maalesef.Sonuç hep boştur.

21 Temmuz gününde olağanüstü kurultay için toplanan imza 600’ü geçmiş.Bu bile CHP’de değişimin şart olduğunu gösteriyor.Halkta umut yaratacak bir değişimin artık ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır.Aksi takdirde yerel seçimler bizim için hüsran olur.

Bu değişimi gerçekleştirmeliyiz.Cumhuriyetçi, halkçı, aydınlanmacı bir program gerekiyor.Bu programa kadro değişikliği eşlik etmelidir.Böyle yeni bir yapı oluşurmalıyız ki seçimlere yeni bir umutla ve güvenle girebilelim ve “Yetsin artık muhalefette kalıp durma!” diyebilelim.

Sosyal demokrat olan CHP, akılcıdır ve bilimin yolundan giden bir partidir.Öyle ise bu parti gerekeni hemen yapmalıdır.Tartışmaya, kırgınlığa hiç gerek yoktur.Hiçbir delegeye “İmzanı geri al” denmemelidir.Asla baskı yapılmamalıdır.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık