• 18 May 2018, Friday 23:09
MehmetSarı

Mehmet Sarı

‘Öğretmen Cumhurbaşkanı’ ile Atatürk’e dönüyoruz

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

 

Atatürk, “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” demiştir. İşte önderimizin bu önemli ilkesi, ülkemizin fakirlik ve çaresizlik içine düştüğü, acının çoğaldığı, işsizin arttığı ve eğitiminin dinselleştiği günümüzde ‘reis-i cumhur’ olacak bir aday olarak bir öğretmen politikacımız görev aldı. Bu öğretmenin konuşmalarını halkım dinliyor ve bu konuşmaların geleceğimizi nasıl iyileştireceğinin projelerini bu öğretmenden milletim dinleyerek karamsarlıklarının dağıldığını söyleyenleri şahsen ben duydum ve çok sevindim.

Neden sevindim, çünkü bu reis-i cumhur olacak öğretmenim, konuşmalarında, vaatlerinde, başta yapacağı işin “eğitimi değiştirmek” olacağını söylemektedir.

İşte, eğitim ilmine göre bir eğitim reformu olur güvencesiyle ben de bir eğitimci olarak buna bir katkıda bulunmak ve bu katkımı, 25 Haziran’da cumhurbaşkanımız olacağına inandığım öğretmenime duyurmak istiyorum.

 

-Eğitim ilmine göre evlatlarımıza verilecek eğitimde çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre eğitimin düzenlenmesi gerekir, reis-i cumhurum, öğretmenim.

Ama bunun oluşabilmesi için, yani çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini ortaya koyacak olanların başında öğretmenler gelir. Bu çocuklarımızın ilk öğretmenleri de anne babalarıdır. Bunların eğitilmesi ilk iş olmalıdır. Bunun için de tüm il ve ilçelerde aile okulları açılmalıdır ki anne babaların, çocuk beslenmesinde, eğitiminde, psikolojisinde bilgi ve yetenekleri olması sağlanmalıdır.

-Aile okulundan sonra öğretmen okullarında da öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin nasıl ortaya çıkarılacağı bu öğretmenlere eğitimleriyle kazandırılmalıdır.

-Bir de her okulda Rehberlik ve Araştırma Merkezleri kurularak, buralar uzman elemanlarla donatmalıdır ki eğitim sistemimiz bugünkü akıl ve bilim dışılıktan kurtarılsın.

-Çünkü kötü eğitim, sizin de belirttiğiniz gibi ülkeyi iyiye götüremez, kötüye götürür, bugün olduğu gibi.

Atatürk zamanında ve İsmet İnönü’nün devrinde eğitim her işin önüne alınmış ve uygulanmıştır. Böylece, eğitmenlerin eğitildiği Köy Enstitülerini hayata geçirmişlerdir. Böylece köylere öğretmenler bulunmuş, köylerimiz aydınlanmıştır. Bu eğitimde üretim ve uygulamalı eğitim hayata geçirilmiştir. Böylece ülkemiz kalkınmıştır.

-25 Haziran’da reisi cumhurumuz olacak öğretmenim, sizin, Atatürkümüzün “Hayatta gerçek yol gösterici, akıl ve ilimdir” yol gösterişini konuşmalarınızda benimsemiş olduğunuza, emekli pedagog olarak tanığınızım.

-Ayrıca genç öğretmenlerimizin atanmamalarının nedenlerini ne güzel açıklıyorsunuz. Bu konuşmanıza şunu ekleyeyim ki, taşımalı eğitimle çok köy okulu eğitim dışı kaldı ve yıkıldı gitti. Bu köylerimizde İstiklal Marşı okunmaz oldu. Türk bayrağı asılmaz oldu. Ama taşımalı eğitimden önce bu köylerde okul varken bayrak asılır ve İstiklal Marşı öğrenciler tarafından okunurdu. Köylerde milli duygu yaşatılırdı.

-Bugün okullarda Atatürk ve İnkılap Tarihi eskisi kadar öğretilmez oldu. Okullarda öğrencilerin söylediği andımız söylenmez oldu. Bundan biz öğretmenler üzüntü içindeyiz. Yani her köyde okul açık olmasını istiyoruz. Andımızı gene söylemek istiyoruz. Bu isteğimizi size bildiriyorum. İsteğimizin olmasını sizden bekliyoruz.

-Sayın Reis-i Cumhurum, Edirne’den mitinglere başlayıp Hakkari’ye ve Karadeniz’e de gittiniz. Her konuşmanızda vatandaşlara kardeşliği, barışı ve güveni anlatmanız, ayrımcılık yapmayacağınızı, kimsenin baş örtüsüne, başının açık oluşuna karışılmayacağını anlatmanız çok yerindedir.

-Bir de ülkemizde İslamiyet yanlış anlaşılıyor ve yanlış uygulanıyor. Bu yüzden tarikatlar, cemaatler ve şıhlar ülkemiz içinde at koşturuyor. İşte bu bağnazlığı da yenmenizi bekliyoruz.

-Ayrıca ülkemizin önemli bir derdi de PKK olmaktadır. Bunu yok etmenin bence ilacı toprak reformudur. Bu reformu ölümünden önce İsmet İnönü’ye yazdığı mektupla Atatürk de istemiştir. İsmet İnönü de 1946’da bu toprak reformunu uygulamak istedi. Ama CHP’deki ağalar, karşı durarak partiden ayrılıp reformun uygulanmasını engellediler.

Sayın Reis-i Cumhurum, öğretmenim; bu toprak reformunu uygularsanız PKK sorunumuzu yok etmiş olursunuz. Çünkü toprağı olan vatana bağlı olur. Eline silah almaz vatana düşman olmaz … Bu toprakta üretici ve mutlu olarak yaşar. Böylece ülkede birlik ve dirlik olur ve asla PKK olmaz efendim ...

Saygılarımla …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık